Προσωρινή παύση έξι μηνών στην υπάλληλο που απουσίασε 113 μέρες από την εργασία της

Προσωρινή παύση έξι μηνών στην υπάλληλο που απουσίασε 113 μέρες από την εργασία της

Σε προσωρινή παύση έξι μηνων μετέτρεψε το ΣτΕ την ποινή της οριστικής απόλυσης  που ειχε επιβληθεί σε υπάλληλο της ΓΓ Ενημέρωσης το 2013 απο το πειθαρχικό συμβούλιο διότι απουσίασε 113 απο την εργασία της .

Το Ανώτατο Δικαστήριο απόδέχτηκε τους λόγους υγείας που επικαλεστηκε η υπάλληλος και μετέτρεψε την ποινή σε προσωρινή παύση 6 μηνών ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο το δρόμο να διεκδικήσει αναδρομικά τους μισθούς που έχασε από την ημέρα της απόλυσης μέχρι την ημέρα που συνταξιοδοτήθηκε (αφαιρουμένων βέβαια των 6 μηνών παύσης) αλλά βέβαια και πιθανή αστική αποζημίωση.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του πειθαρχικού  «απουσίασε από την εργασία της για 113 εργάσιμες ημέρες, κατά το χρονικό διάστημα από 3.9.2011 έως και 30.8.2012, και 50 ημέρες, κατά το χρονικό διάστημα από 3.9.2012 έως και 11.11.2012»   και μάλιστα «αδικαιολόγητα».

Η υπαλληλος αντίθετα τόνισε ότι   «δεν απείχε αδικαιολόγητα από τα καθήκοντά της, αλλά προσερχόταν στην υπηρεσία της τις απογευματινές ώρες, απασχολούμενη μέχρι αργά το βράδυ, και ότι τούτο ήταν σε γνώση των υπηρεσιακών της προϊσταμένων, οι οποίοι το αποδέχονταν σιωπηρώς, αφενός λόγω των προβλημάτων υγείας της, τα οποία δεν της επέτρεπαν να προσέρχεται στην εργασία της τις πρωινές ώρες και, αφετέρου, διότι η ίδια εργαζόταν πέραν του ωραρίου, αφού της είχαν ανατεθεί καθήκοντα απομαγνητοφώνησης βραδινών τηλεοπτικών εκπομπών». Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι δεν δεν υπέγραφε το παρουσιολόγιο επειδή την εμπόδιζε ο προϊστάμενός της (το είχε κλειδωμένο σε συρτάρι).             Οι σύμβουλοι Επικρατείας του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ (πρόεδρος ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Σκαλτσούνης και εισηγητής ο πάρεδρος Ευάγγελος Αργυρός) τα προβλήματα υγείας και το γεγονός ότι απορρίφθηκαν   αιτήσεις  της για χορήγηση 3 αναρρωτικών αδειών μετριάσαν την ποινή της.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/294421-Prosorine-payse-exi-menon-sten-ypallelo-poy-apoysiase-113-meres-apo-ten-ergasia-tes ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...