Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα  για την πολύκροτη υπόθεση της ληστείας στο Χαλκιόπουλο Βάλτου που στοίχησε τη ζωή σε 90χρονο άνδρα και χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερη βιαιότητα με θύμα και την υπέργηρη σύζυγο του που νοσηλεύεται.

Tα δύο αδέρφια και ένας ανιψιός των άτυχων ηλικιωμένων αντιμετωπίζοντας κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για συμμορία και ληστεία κατά συναυτουργία, από την οποία επήλθε θάνατος προσώπου και σωματική βλάβη άλλου, παρουσιάστηκαν σήμερα, Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, ενώπιον της Ανακρίτριας Αγρινίου.

Η φονική ληστεία έγινε αντιληπτή τις πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης 14 Ιανουαρίου. Σε λιγότερο από ένα 24ωρο οι αστυνομικές αρχές προσήγαν τρεις υπόπτους και την περασμένη Παρασκευή αυτοί συνελήφθησαν. Το Σάββατο οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Αγρινίου όπου αρνήθηκαν κάθε κατηγορία και αφού έλαβαν τις προθεσμίες, όπως είχαν δικαίωμα, σήμερα απολογήθηκαν.

Oι απολογίες ήταν διαδοχικές και ξεκίνησαν στις 10 το πρωί ενώ ολοκληρώθηκαν τις απογευματινές ώρες. Τελευταίος απολογήθηκε ο 30χρονος ανιψιός των ηλικιωμένων. Με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή οι τρεις άνδρες θα πάρουν την άγουσα για το σωφρονιστικό κατάστημα μέχρι να έρθει η ώρα της Δίκης.

Αρνήθηκαν και σήμερα επίμονα το κατηγορητήριο ενώ σημειωτέον καταθέσεις έδωσαν και πέντε μάρτυρες υπεράσπισης. Όλοι εξέφρασαν την άποψη πως οι κατηγορούμενοι δεν είναι οι δράστες ενώ οι τρεις τους έδωσαν και άλλοθι σε  υποστηρίζοντας πως ήταν μαζί τους το διάστημα που-σύμφωνα με την αστυνομία- συνέβη η φονική ληστεία τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής 8 Ιανουαρίου. Το ίδιο υποστήριξε και ο ανιψιός των ηλικιωμένων που τους βρήκε που τυγχάνει και αδερφός του ενός κατηγορούμενου.

Agrinionews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...