Πρωτότυπες ιδέες για αξέχαστα Χριστούγεννα

eugenivy_now-4BAwv3yqwkM-unsplash.jpg

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μαζί τους τα πάρτι, οι οικογενειακές στιγμές, τα δώρα, τα στολίδια. Νιώθεις ότι φέτος τις γιορτές θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό; Ψάχνεις για έμπνευση ώστε να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα που κάνεις κάθε χρόνο; Εδώ σου έχουμε συγκεντρώσει πρωτότυπες και εναλλακτικές ιδέες για να κάνεις αυτά τα Χριστούγεννα αξέχαστα για εσένα και τους γύρω σου!

freestocks-k-Rp0V0XWWU-unsplash.jpg

Πρωτότυπη διακόσμηση

Έχεις βαρεθεί τον ίδιο κόκκινο και πράσινο στολισμό κάθε χρόνο; Μην φοβάσαι να δοκιμάσεις και άλλα χρώματα στη διακόσμηση του χώρου σου όπως τα παστέλ που είναι μεγάλη τάση τα τελευταία χρόνια. Παίξε με διαφορετικά υλικά όπως ανθούς βαμβακιού, pampas για το χριστουγεννιάτικο στεφάνι και τα διακοσμητικά centerpieces στο τραπέζι. Αντικατέστησε τις γιρλάντες του χριστουγεννιάτικου δέντρου με μπόα και τα κλασικά γιορτινά λουλούδια με φτερά. Μην διστάζεις να πειραματιστείς, στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση όλα επιτρέπονται!

freestocks-3md5eSjLbvc-unsplash.jpg

Εναλλακτική πρόταση για γιορτινό τραπέζι

Αν ψάχνεις κάτι διαφορετικό που θα εντυπωσιάσει στο γιορτινό σου τραπέζι έχουμε την λύση. Δημιούργησε το δικό σου charcuterie board!  Το charcuterie board είναι μια ξύλινη σανίδα ή πέτρινη πλάκα γεμάτη με διαφόρων ειδών ορεκτικά, τα οποία είτε τρώγονται απευθείας από την ίδια τη σανίδα είτε μοιράζονται σε πιάτα. Για ένα γιορτινό τραπέζι μπορείς να σερβίρεις κρεατικά, αλλαντικά ή πατέ, παστά κρέατα, διάφορα είδη τυριών, ελιές και ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, κρακεράκια ή μικρές φέτες ψωμιού και μαρμελάδα μούρων. Συμβουλές για να φτιάξεις το τέλειο charcuterie board:

  1. Βρες την ιδανική σανίδα για το μέγεθος του τραπεζιού σου.
  2. Κόψε τα ορεκτικά σε φέτες και δώσε σημασία στο αισθητικό αποτέλεσμα.
  3. Χρησιμοποίησε μια εικόνα για αναφορά.
  4. Αγόρασε φρούτα και λαχανικά με έντονα χρώματα.
  5. Χρησιμοποίησε πολλά μικρά μπολ, οδοντογλυφίδες, ξυλάκια.

brooke-lark-F_IST8bKxhI-unsplash.jpg

Ιδιαίτερα δώρα 

Όταν χαρίζεις κάτι πέρα από τα συνηθισμένα, δείχνει ότι έβαλες σκέψη και προσπάθεια στο δώρο προς τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Η αγορά της λίστας δώρων σου μπορεί να είναι δύσκολη, σίγουρα όμως μπορείς να ξεφύγεις από τις κλασικές κάλτσες. Ένα ξυπνητήρι που λειτουργεί και ως φορτιστής ή ακουστικά σίγουρα θα εκτιμηθούν από όσους αγαπούν το κινητό τους τηλέφωνο. Οι κοκέτες στην λίστα σου θα λατρέψουν μάσκες προσώπου, bath bombs και έλαια σώματος.  Στον θείο που πάντα αστειεύεται μπορείς να χαρίσεις μια κούπα με χιουμοριστικό μήνυμα, στην γιαγιά μια συλλογή από διάφορα είδη τσαγιού. Οι επιλογές είναι ατελείωτες, το μόνο που χρειάζεται είναι να γράψεις την λίστα σου από νωρίς έτσι ώστε να μην καταφύγεις σε τυπικά δώρα της τελευταίας στιγμής.

C:\Users\spiti\Desktop\upwork\olesia-buyar-Ar9xZN7yF8Q-unsplash.jpg

Πρωτότυπες Χριστουγεννιάτικες κάρτες 

Οι χριστουγεννιάτικες κάρτες συνοδεύουν τα δώρα μας ή μπορούν να μεταφέρουν τις ευχές στα αγαπημένα μας πρόσωπα ακόμα και στα πιο μακρινά μέρη. Όταν μια κάρτα είναι ιδιαίτερη και πρωτότυπη μένει αξέχαστη! Ανάμεσα στις πιο πρωτότυπες κάρτες που βρήκαμε, μια μουσική κάρτα με Qr Code που σκανάρεται με το κινητό και παίζει το τραγούδι! Το τραγούδι που έχει ήδη η κάρτα είναι το αγαπημένο όλων “All I want for Christmas is You – Mariah Carey”. Μια καταπληκτική, διαφορετική ιδέα για να πεις τις ευχές σου με ένα τραγούδι!

C:\Users\spiti\Desktop\upwork\karta code.png

Μυρωδιά Χριστουγέννων 

Ένα αρωματικό ποτ πουρί φτιαγμένο από τα χεράκια σου είναι ένα διαφορετικός τρόπος για να κάνεις το σπίτι σου να μυρίσει Χριστούγεννα! Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να φτιάξετε το δικό σου γιορτινό αρωματικό πουρί:

  1. Σε ένα ταψάκι βάλε χαρτί ψησίματος και άπλωσε λεπτές φέτες πορτοκαλιού και cranberries. 
  2. Ψήσε στους 200 βαθμούς. 
  3. Σε ένα βαζάκι βάλε τις ψημένες φέτες πορτοκαλιού, τα cranberries και ξυλάκια κανέλας.
  4. Κλείσε το βαζάκι καλά.
  5. Όταν θες να το χρησιμοποιήσεις, γέμισε το βαζάκι με βραστό νερό και απόλαυσε τις γιορτινές του μυρωδιές!

joyce-adams-P3_J5fYR_BI-unsplash.jpg



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...