Πρόγραμμα κατάρτισης Erasmus+ KA1 στη Βαρκελώνη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη κινητικότητα του προγράμματος KA1 Erasmus+ του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου με τίτλο «Ποιοτική αναβάθμιση διδασκαλίας και καλλιέργεια δεξιοτήτων» και κωδικό: 2022-1-ΕL01-KA122-SCH-000072903, το οποίο χρηματοδοτείται από την ευρωπαϊκή επιτροπή.

Στην κινητικότητα αυτή συμμετείχαν τρεις εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, σε ομάδα, αποτελούμενη από τις κ.κ. Κουτσογιάννη Ιωάννα (ΠΕ80), Σταυρογιαννοπούλου Ευθυμία (ΠΕ02), Τσόγια Βασιλική (ΠΕ78), που ταξίδεψε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, κατά το διάστημα 11 έως τις 19 Μαρτίου 2023, για να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Classroom Management Solutions for Teachers: New Methodologies, Effective Motivation, Cooperation and Evaluation Strategies» και διοργανωτή το φορέα Europass Teacher Academy.

Στόχος του προγράμματος ήταν οι εκπαιδευτικοί να επιμορφωθούν σε θέματα σχετικά με τη σημασία της διαχείρισης τάξης και τα νέα ψηφιακά εργαλεία για την προσέλκυση της προσοχής των μαθητών και τη διευκόλυνση της μάθησης. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου παρουσιάστηκε η μέθοδος της ανεστραμμένης τάξης και αναλύθηκε η μαθητοκεντρική μάθηση και τα 4Cs (δημιουργικότητα, επικοινωνία, συνεργασία, κριτική σκέψη). Επίσης, επεξηγήθηκαν τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη της συνεργατικής μάθησης.

 Οι εκπαιδευτικοί έλαβαν μέρος σε δράσεις του προγράμματος τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Πανεπιστήμιο, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Βαρκελώνης, έργα του Gaudi και την περιοχή Gracia. Η κινητικότητα αυτή θα αποτελέσει βασικό άξονα για τη συνέχιση της συνεργασίας σε μελλοντικές δράσεις, στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ και eTwinning.Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...