Πρόκληση Ιβανόφ: Ο Κεμάλ ήταν… Μακεδόνας

Πρόκληση Ιβανόφ: Ο Κεμάλ ήταν… Μακεδόνας

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο πρόεδρος της ΠΓΔΜΓκιόργκι Ιβανόφ, πριν από μερικές ημέρες κατά την συνάντησή του με Τούρκους επιχειρηματίες που επισκέφτηκαν την περιοχή, την ώρα που οι Σκοπιανοί, εν αναμονή της ρηματικής διακοίνωσης από την ελληνική πλευρά, που θα ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επίσημη αλλαγή του ονόματος τους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο IBNA ο πρόεδρος της χώρας τίμησε τον Πρόεδρο της τουρκικής εταιρείας TAV, Sadi Sener, με το μετάλλιο του κράτους.

Ο κ. Ιβανόφ κατά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο επιχειρηματία δήλωσε ότι στην πραγματικότητα «ο Μουσταφά Κεμάλ (ιδρυτής της Δημοκρατίας της Τουρκίας) είναι Μακεδόνας, γιατί τη στιγμή που γεννήθηκε, η Θεσσαλονίκη ήταν το έδαφος της Μακεδονίας. Η Τουρκική Δημοκρατία είναι μια μεγάλη χώρα, έχει μια μεγάλη οικονομία και είναι πολύ σημαντικό μια τέτοια χώρα να είναι φιλική προς εμάς και να μας βοηθήσει. Ελπίζουμε ότι αυτή η βοήθεια και αυτή η στήριξη θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Σας στείλαμε τον Μακεδόνα Μουσταφά Κεμάλ. Τώρα οι τουρκικές εταιρείες έρχονται στην Μακεδονία. Αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά».

Η εταιρεία TAV είναι κατασκευαστής και επενδυτής των δύο αερολιμένων της ΠΓΔΜ στα Σκόπια και την Οχρίδα.

Σύμφωνα με το IBNA oι συνολικές επενδύσεις της Τουρκίας στην ΠΓΔΜ υπερβαίνουν τα 1,2 δις.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/354048-Proklese-Ibanoph-O-Kemal-etan-Makedonas ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...