Πρόταση χρηματοδότησης  προμήθειας δύο οχημάτων για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας του Δήμου Δωρίδος.

«Ο Δήμος Δωρίδος, αξιοποιώντας σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών, για την πρόληψη και διαχείριση κινδύνων από φυσικές καταστροφές, ολοκλήρωσε με επιτυχία την υποβολή πρότασης για την προμήθεια δύο (2) οχημάτων 4Χ4 με προσθαφαιρούμενη πυροσβεστική υπερκατασκευή. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί η πολιτική προστασία του Δήμου Δωρίδος με νέο σύγχρονο εξοπλισμό, κατάλληλο για επεμβάσεις πρόληψης και καταστολής δασικών πυρκαγιών και γενικότερα για τη διαχείριση και αντιμετώπιση κρίσεων».

Σε αυτή τη δήλωση προέβη ο Δήμαρχος Δωρίδος, κ. Δημήτριος Γιαννόπουλος, μετά την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο «ΤΠΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ» και στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2.4 «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων», με τίτλο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑ Α ́ ΚΑΙ Β ́ ΒΑΘΜΟΥ» – «Αποκατάσταση ζημιών από πυρκαγιές», ποσού 100.000,00€.

Συγκεκριμένα, η πρόταση περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση της Προμήθειας δύο οχημάτων 4Χ4, εκτεταμένης καμπίνας, με προσθαφαιρούμενη πυροσβεστική υπερκατασκευή, για τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας του Δήμου Δωρίδος, συνολικού ποσού 146.320,00€.

Το επιπλέον της χρηματοδότησης ποσό, θα καλυφθεί είτε από άλλη χρηματοδότηση είτε από ιδίους πόρους.

Τα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν με κύριο έργο την περιπολία δασικών εκτάσεων και την άμεση καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών, στο ξεκίνημά τους, καθώς και τη μεταφορά εξοπλισμού σε συμβάντα φυσικών καταστροφών. Επίσης θα διαθέτουν και πρόσθετο κατάλληλο εξοπλισμό προκειμένου να επεμβαίνουν και σε άλλα συμβάντα.Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...