Πρ. Παυλόπουλος: Εθνικό χρέος να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας, τα σύνορα και το έδαφός μας

bb

Πρ. Παυλόπουλος: Εθνικό χρέος να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας, τα σύνορα και το έδαφός μας

Με αφορμή την παρουσία του σε εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Κερδυλλίων στις 17 Οκτωβρίου 1941 ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε πως «εμείς οι Έλληνες είμαστε λαός της ελευθερίας. Μόνο ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να υπερασπιστούμε την αξία μας και να αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας. Και δεν μπορούμε να διανοηθούμε τον εαυτό μας υπόδουλο. Θα δίνουμε τον αγώνα της ελευθερίας και για μας και για κάθε άλλο λαό, γιατί η ελευθερία είναι πανανθρώπινο αγαθό, αφορά τον ίδιο τον άνθρωπο».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι «ως ελεύθεροι άνθρωποι, ως πραγματικοί δημοκράτες -γιατί η δημοκρατία έχει στην καρδιά της, στη ψυχή της, τον άνθρωπο- εμείς επιδιώκουμε την ειρήνη, την ειρηνική συνύπαρξη, την ανάπτυξη όλων των γειτόνων μας, θέλουμε την ευημερία τους, γιατί ξέρουμε ότι μόνο μέσα από τη συνύπαρξη και την ευημερία των λαών μπορεί να υπάρξει κοινή δημιουργία. Άλλωστε, αυτό το διδάσκει ο ίδιος ο πολιτισμός μας και ο πολιτισμός της Ευρώπης μας».
 
«Αλλά είμαστε και σαφείς. Όσο είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την ειρήνη και την κοινή δημιουργία, άλλο τόσο είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την ελευθερία μας. Και σε αυτό δεν πρόκειται να υπάρξουν ποτέ εκπτώσεις. Για αυτό το τονίζουμε: Θα υπερασπιστούμε έναντι οιουδήποτε και οποτεδήποτε ανά πάσα στιγμή την κυριαρχία μας, τα σύνορά μας και το έδαφος μας, που είναι έδαφος -όπως είναι γνωστό- και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Και αυτό είναι εθνικό και ευρωπαϊκό μας χρέος» πρόσθεσε.
 
Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε τους κινδύνους από την ανάδειξη «λαϊκιστικών φαινομένων» για την Ευρώπη και τον κόσμο και ανέφερε ότι αυτά πρέπει, ιδιαίτερα ενόψει των ευρωεκλογών, να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά από τη δημοκρατική Ευρώπη και τους λαούς της.
 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/344926-Pr-Paylopoylos-Ethniko-chreos-na-yperaspistoyme-ten-kyriarchia-mas-ta-synora-kai-to-edaphos-mas ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...