Πυροβολισμοί στην αυτοκινητοπομπή του επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης

Στόχος πυρών έγινε η αυτοκινητοπομπή του επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), του Φάγεζ αλ Σάρατζ.

Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της ΚΕΕ και του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν υπήρξαν τραυματίες. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες αναφορές τραυματίστηκαν δύο φρουροί.

«Η αυτοκινητοπομπή του επικεφαλής της ΚΕΕ Φάγεζ αλ Σάρατζ και του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Αμπντελραχμάν ελ Σουέχλι δέχθηκε πυρά καθώς διερχόταν από ένα σημείο κοντά στην περιοχή Αμπού Σλιμ στην Τρίπολη. Όλα τα οχήματα της αυτοκινητοπομπής ήταν θωρακισμένα. Δεν υπήρξαν τραυματίες», διαβεβαίωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της ΚΕΕ, ο Άσραφ αλ Θούλθι, κάνοντας λόγο περί της έναρξης μιας έρευνας για το επεισόδιο.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μοχάμεντ Σάλεμ διευκρίνισε ότι η αυτοκινητοπομπή έγινε στόχος «σφοδρών πυρών» από μια ομάδα ενόπλων σε ένα κτίριο κοντά στην έδρα του θεσμού. Δύο φρουροί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον Σάλεμ.
Η Λιβύη, μια χώρα με πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα, συνεχίζει να σπαράσσεται από τις συγκρούσεις ανάμεσα σε διάφορες ένοπλες ομάδες και φυλές μετά την ανατροπή το 2011 του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι.

Δύο κυβερνήσεις διεκδικούν η καθεμιά για λογαριασμό της την εξουσία: από τη μια, η ΚΕΕ, η οποία εδρεύει στην Τρίπολη, κι από την άλλη, η αντίπαλη κυβέρνηση που ελέγχει μεγάλο μέρος της ανατολικής Λιβύης κι υποστηρίζεται από το εκλεγμένο κοινοβούλιο του Τομπρούκ.
Όμως στην πρωτεύουσα, όπου ο πρωθυπουργός Φάρατζ ακόμη δεν καταφέρνει να εδραιώσει πλήρως την εξουσία του, ένας πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης, ο Χαλίφα Γουέιλ, ο οποίος απομακρύνθηκε τον Απρίλιο αφού σχηματίστηκε η ΚΕΕ, συνεχίζει να τον αψηφά.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/271675-Pyrobolismoi-sten-aytokinetopompe-toy-epikephales-tes-Kyberneses-Ethnikes-Enotetas-tes-Libyes ΚΟΣΜΟΣΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...