Πως θα βγουν στη σύνταξη ένα εκατομμύριο γυναίκες!

bb
Πως θα βγουν στη σύνταξη ένα εκατομμύριο γυναίκες!
Στη σύνταξη από 50 έως 60 ετών θα μπορέσουν να βγουν περίπου ένα εκατομμύριο γυναίκες οι οποίες είναι ασφαλισμένες στα ταμεία μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών και ανεξάρτητα απασχολούμενων.
Από το περίπου 1 εκατ. γυναίκες, οι περισσότερες έχουν ασφαλιστεί πριν το 1993 και έχουν κατοχυρωμένο δικαίωμα σύνταξης με τον χρόνο ασφάλισης που απαιτείται για κάθε Ταμείο. Ωστόσο, για τις γυναίκες που ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά μετά το 1993 οι διατάξεις για συνταξιοδότηση είναι ενιαίες σε όλα τα Ταμεία. Για την κατηγορία αυτή τα περιθώρια είναι ελάχιστα για σύνταξη πριν από τα 62 έτη, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Ωστόσο, υπάρχουν και εδώ περιπτώσεις και παράθυρα για έξοδο με προϋποθέσεις που ισχύουν για τις παλιές ασφαλισμένες. Για παράδειγμα μια γυναίκα που είχε διακεκομμένη ασφάλιση –ακόμη και με 1 ένσημο- πριν από το 1993, αναγνωρίζεται από τα ασφαλιστικά ταμεία ως παλιά ασφαλισμένη, έστω κι αν η συνεχόμενη ασφάλιση της ξεκινά μετά το 1993.

Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο” ο παρακάτω είναι ο αναλυτικός οδηγός με τα απαιτούμενα έτη εργασίας και τις προϋποθέσεις.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...