Πως οι Έλληνες έχασαν 5,5 δισ. σε μία νύχτα!

Τόσα χάσαμε μόνο από το πολυνομοσχέδιο. Στα 1400 οι απώλειες ανά νοικοκυριό. 31 δισ. ευρώ έχουν δώσει συνολικά οι πολίτες από το μνημόνιο και μετά. Όλοι οι Έλληνες έχασαν εν μία νυκτί 5,5 δισ. ευρώ με το νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη. Κάθε νοικοκυριό χάνει το χρόνο 1.400 ευρώ κατά μέσο όρο με τα νέα μέτρα.


Όπως αναφέρει το Έθνος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι δημόσιοι υπάλληλοι χάνουν 2 δισ. ευρώ από το νέο μισθολόγιο, οι συνταξιούχοι χάνουν 1,4 δισ. ευρώ από τις περικοπές στις κύριες, τις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ. 

Επίσης πάνω από 5,5 εκ. φορολογούμενοι θα κληθουν να καταβάλλουν επιπλέον φόρους ύψους 2 δισ. συνολικά λόγω της μείωση του αφορολόγητου ορίου, των αλλαγών στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και του ψαλιδίσματος των φοροαπαλλαγών. 

Για όσους τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, υπολογίζεται ότι οι απώλειες στις αποδοχές τους θα είναι τουλάχιστον 85 εκ. ευρώ συνολικά.

Μόνο από τα παραπάνω μέτρα το μέσο νοικοκυριό χάνει κατά μέσο όρο περίπου 1400 ευρώ ενώ αν συνυπολογιστούν και τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου του Ιουνιου, μιλάμε για απώλειες άνω των 2.000 ευρώ. 

Συνολικά από τον Φεβρουάριο του 2010 οι πολίτες έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη για να βγάλουν συνολικά 31 δισ. στον βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής, χωρίς να πιάνουμε και τους στόχους.

Πηγή:www.newsit.grΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...