Πόρισμα για την τραγωδία της Τσαπεκοένσε: Το αεροσκάφος δεν είχε αρκετά καύσιμα

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ

Δεν είχε αρκετά καύσιμα για να ολοκληρώσει την τπήση του το μοιραίο αεροσκάφος που μετέφερε την ομάδα της Τσαπεκοένσε και συνετρίβη στην Κολομβία.

Σύμφωνα με ειδική ομάδα Κολομβιανών, το αεροπλάνο ταξίδευε με καύσιμα «στο όριο», ενώ εκτιμάται ότι ήταν υπερφορτωμένο. 

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο αρμόδιος για την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας, Φρέντι Μπονίλα, οι καταγεγραμμένες συνομιλίες του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη αποκαλύπτουν ότι συζητούσαν το ενδεχόμενο ανεφοδιασμού είτε στη Λετίθια της Κολομβίας είτε στη Μπογκοτά «γιατί τα καύσιμα αρκούσαν οριακά», αλλά τελικά συνέχισαν την πορεία τους χωρίς ενδιάμεσο σταθμό.

«Γνώριζαν ότι τα καύσιμα δεν ήταν αρκετά ή ότι θα δεν θα ήταν αρκετά», επισήμανε ο Μπονίλα προσθέτοντας πως το αεροσκάφος ήταν «υπερφορτωμένο».

«Δεν υπάρχουν τεχνικοί παράγοντες για το δυστύχημα. Εμπλέκεται ανθρώπινο λάθος που προστίθεται στον παράγοντα διαχείρισης από την διεύθυνση της εταιρίας και τη διαχείριση και οργάνωση των πτήσεων από τις αρχές της Βολιβίας», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Μπονίλα.
 
Υπενθυμίζεται πως στην αεροπορική τραγωδία έχασαν τη ζωή τους 71 άνθρωποι, ενώ επέζησαν έξι επιβαίνοντες, εκ των οποίων ποδοσφαριστές, αεροσυνοδοί και ένας δημοσιογράφος. 

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...