Πόσα είναι τα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία από την αρχή της πανδημίας

Δεν υπερβαίνουν τα 55-τα 36 από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου

Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Αχαΐα, φθάνοντας περίπου τα 25, προκάλεσαν ανησυχία.
Η επιδημιολογική εικόνα της Αχαΐας μάλιστα, συνεχίζεται και δεν αποκλείεται να υπάρξουν μέτρα εφόσον η κατάσταση συνεχιστεί.

Και στην Αιτωλοακαρνανία ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει, σε γενικές γραμμές όμως ο νομός, έχει καλή επιδημιολογική εικόνα προς το παρόν και είναι πολύ πίσω σε σχέση με άλλες περιοχές. Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα στην Ηλεία, που ήταν η πρώτη περιοχή στην Ελλάδα με συρροή κρουσμάτων άλλα και τον πρώτο νεκρό.

Στην Αιτωλοακαρνανία, από την ημέρα που ο ΕΟΔΥ δίνει καταγραφές κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα (σ.σ. αρχές Ιουλίου), τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 50. Συνολικά, δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 55. Από αυτά τα 36 είναι από την 1η του Σεπτέμβρη

Όπως ανέφερε στην «Κ», σε σχετικό ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει το patrastimes, ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας και αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Μάρκος Μαραγκός, «οι αριθμοί αυτοί όντως προκαλούν ανησυχία και αποτελούν σοβαρή ένδειξη ότι ο ιός αρχίζει να απλώνεται στην επικράτεια και εκτός της Αττικής».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «είναι θέμα χρόνου, μαζί με την αλλαγή του καιρού, που μας αναγκάζει να βρισκόμαστε σε κλειστούς χώρους, να δούμε πολύ μεγαλύτερα νούμερα».

Πάντως, ήταν ήδη αυξημένα τα κρούσματα κορωνοϊού που κατεγράφησαν τις υπόλοιπες ημέρες του Σεπτεμβρίου στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ξεπερνώντας τα 110. Τα πρωτεία κατέχει η Αχαΐα, όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έφθασαν τα 73, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία κατεγράφησαν περίπου 32 κρούσματα και στην Ηλεία μόλις έξι.

Και ο Οκτώβριος όμως τις τρεις πρώτες μέρες έδωσε ανησυχητικά νούμερα, ειδικά στην Αχαία. Μόνο σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ έντεκα.

agriniopress.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...