Τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν για τον κορονοϊό στα σχολεία – Με self – test οι μαθητές – Υποχρεωτικές οι μάσκες

Με στόχο να μην ξανακλείσει καμία σχολική μονάδα, η κυβέρνηση σε πλήρη συνεννόηση με τους λοιμωξιολόγους εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα έτσι ώστε η νέα ακαδημαϊκή περίοδος να ξεκινήσει με την μέγιστη υγειονομική ασφάλεια. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρά τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.

Η χώρα δεν θα ξανακλείσει. Η οικονομία και η κοινωνία θα εξακολουθεί να δουλεύει, θα πρέπει να τηρούμε τα ελάχιστα μέτρα προστασίας και θα είμαστε αυστηροί σε αυτά τα λίγα τα οποία ζητάμε” σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά την περιοδεία του στο Ηράκλειο, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.Οι εμβολιασμοί θα κρίνουν και σε αυτή την περίπτωση, το πόσο ισχυρό θα είναι το τείχος ανοσίας έτσι ώστε να περιοριστεί η διασπορά της νόσου, μέσα στις σχολικές αίθουσες. Πλέον έχουν ανοίξει όλες οι πλατφόρμες για τις ηλικιακές κατηγορίες από 12 ετών και πάνω γεγονός που σημαίνει πως εκτός από τους δασκάλους και τους καθηγητές θα πρέπει να εμβολιαστούν και οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων.”Σε ένα περιβάλλον ανεμβολίαστων παιδιών και ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών θα έχουμε έναν εκρηκτικό συνδυασμό που θα μπορούσε να φέρει πολλές συρροές” δήλωσε στον ΣΚΑΙ η καθηγήτρια παιδιατρικής και λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου.

Rapid test και μάσκες

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν τα υγειονομικά μέτρα με τα οποία θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές για όλους, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποβάλλονται σε rapid ή σε PCR δύο φορές την εβδομάδα ενώ για τα παιδιά θα εξακολουθούν να ισχύουν τα self – test. Ολα δείχνουν ότι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πληρώνουν από την τσέπη τους το ένα από τα δύο τεστ.

Όσοι είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό του οποίου η εγκυρότητα θα ελέγχεται. Στην περίπτωση που δάσκαλοι και οι καθηγητές δεν κάνουν τον απαιτούμενο εργαστηριακό έλεγχο τότε θα τους απαγορεύεται η είσοδος στο σχολείο και θα μπαίνουν σε αναστολή εργασίας μέχρι να κάνουν το test covid.

the toc



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...