Πώς να δείτε την νηστεία με άλλο μάτι!

Αρκετοί είναι αυτοί που θέλουν να κάνουν νηστεία είτε για θρησκευτικούς λόγους είτε για την αποτοξίνωση του οργανισμού τους.

Όμως , ανασταλτικός παράγοντας για τους περισσοτέρους αποτελεί το ειδικό μενού που θα πρέπει να καταναλώνουν και το οποίο σίγουρα δεν χαρακτηρίζεται για την εύκολη προετοιμασία του.

Όπως επίσης , από εκεί που το μόνο που μπορεί να έκανες ήταν να παραγγείλεις το φαγητό σου , θα πρέπει τώρα , όχι μόνο να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες αλλά και να προσπαθήσεις να κάνεις ένα νηστίσιμο φαγητό να είναι νόστιμο.

Γίνεται όμως αυτό; Ή πρέπει να είσαι σεφ για να το πετύχεις;

Μην βιαστείς να απαντήσεις το “όχι” , γιατί παρακάτω υπάρχουν πέντε συνταγές που έρχονται να σε διαψεύσουν!

  1. Μακαρονάδα καπονάτα με κολοκύθια
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι δυνατή φωτιά
  • Κόβουμε τα κολοκύθια σε μισοφέγγαρο
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες
  • Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, σκόρδο και 1κ.σ. ζάχαρη και τα σοτάρουμε για 1-2’ μέχρι να καραμελώσουν
  • Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις σταφίδες, την κάπαρη
  • Σβήνουμε με το ξύδι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι την ντομάτα κον-κασέ , τον κύβο , το νερό και σιγοβράζουμε για 10-15’
  • Προσθέτουμε τα σπαγγέτι στο τηγάνι και ανακατεύουμε
  • Σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι, ελαιόλαδο, πιπέρι
  1. Burger με μπακαλιάρο
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ το παξιμάδι με το σκόρδο και τα αρωματικά μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη
  • Προσθέτουμε τελευταία στιγμή τα 2/3 από ψάρι και το ασπράδι και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε στο μπλέντερ όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα μείγμα
  • Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/3 του ψαριού σε κομμάτια και το ανακατεύουμε και αυτό με τα χέρια όμως ώστε να υπάρχουν κομματάκια ψαριού δαγκώνοντας το μπιφτέκι
  • Πλάθουμε 2 μπιφτέκια και τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και να ψηθούν και από τις 2 πλευρές
  • Αν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε τα μπιφτέκια μας και στο φούρνο αλλά να ξέρουμε ότι δεν θα πάρουν πολύ χρώμα εκεί
  • Συνοδεύουμε τα burger με ψωμάκια ,σάλτσα ταρτάρ , αγγουράκι πίκλα και αβοκάντο σε φέτες
  1. Παέγια με κουνουπίδι και μυρωδικά
  • Βάζουμε το κουνουπίδι στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να τριφτεί και να μοιάζει με κόκκους ρυζιού
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο τηγάνι
  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φινόκιο και τις πιπεριές και τα ρίχνουμε στο τηγάνι
  • Προσθέτουμε την πάπρικα, τον κουρκουμά, το κύμινο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα όλα τα υλικά
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κουνουπίδι, το νερό, τον κύβο, το σαφράν και ανακατεύουμε με την κουτάλα
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και να απορροφηθεί το νερό
  • Αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε τον αρακά και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς
  • Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τον κόλιανδρο και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε
  1. Πίτσα ολικής άλεσης με καραμελωμένα κρεμμύδια η προετοιμασία της πίτσας είναι γνωστή , το μόνο που θα πρέπει να αφήσεις στην άκρη γι αυτήν την συνταγή είναι τα διάφορα τύπου αλλαντικά  που θα τα αντικαταστήσεις με λαχανικά όπως καλαμπόκι, πιπεριές κ.ά. και τα καραμελωμένα κρεμμύδια που σίγουρα θα σε κάνουν να γλείφεις και τα δάχτυλά σου!
  2. Φαρφάλες ολικής με πέστο βασιλικού
  • Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις φαρφάλες
  • Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μείον ένα λεπτό. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente
  • Σε ένα μούλτι βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε για 3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και να έχουμε μια πάστα
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το πέστο και σερβίρουμε με το ξύσμα λεμονιού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα έξτρα φουντούκια
  • Αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με λίγο έξτρα ελαιόλαδο

 

Με τις συνταγές αυτές θα αναθεωρήσεις λογικά την άποψή σου περί των νηστίσιμων πιάτων καθώς συνδυάζουν ποιότητα, πρωτοτυπία και νοστιμιά!

Το μόνο που έχεις να κάνεις  είναι να μην διστάσεις να τις δοκιμάσεις!

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/278070-Pos-na-deite-ten-nesteia-me-allo-mati ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...