Πώς ο Μαρτίνς έθεσε εκτός πλάνων του Ολυμπιακού τον Βρουσάι

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την επιλογή του προπονητή του Ολυμπιακού να αφήσει εκτός πλάνων τον Βρουσάι.

-Όλοι μιλάνε για την απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς να έχει εκτός πλάνων για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν τον Φορτούνη. Ίδια απόφαση, όμως, πήρε και για τον Βρουσάι. Αναμενόμενη;
-Ας καταγράψουμε τι έκανε την απερχόμενη σεζόν ο 24χρονος διεθνής κυνηγός, που από κάποια στιγμή και μετά χρησιμοποιήθηκε και σε θέση δεξιού μπακ.
-Ο Βρουσάι λοιπόν έπαιξε σε 33 παιχνίδια-τα λες και πολλά, με τον αστερίσκο όμως ότι από τα 33 μόνο τα 10 ήταν σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας. Ποια ήταν τα στατιστικά του; Έβαλε ένα γκολ (κι αυτό στο 4-1 επί του Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη) και δημιούργησε τρία, τέσσερα. Το λες και φτωχό ενεργητικό.
-Ας αναλύσουμε λίγο παραπάνω την παρουσία του θα σταθούμε σε κάποια πράγματα…
Ο ΜΑΡΤΙΝΣ του έδωσε την ευκαιρία να παίξει από την αρχή στη ρεβάνς με τη Λούντογκορετς τον περασμένο Αύγουστο, αλλά ο Βρουσάι δεν ήταν καλός και έγινε αλλαγή στο 65’. Ο προπονητής ήταν φανερό ότι το «κράτησε» αυτό, ότι ο παίκτης δεν τον βοήθησε σε ένα κρίσιμο παιχνίδι και για όλο το πρώτο μισό της σεζόν τον ξαναέβαλε βασικό μόνο στα δύο ματς Κυπέλλου με το Λεβαδειακό. Κι αλλαγές, συνήθως ολιγόλεπτες, σε αρκετά παιχνίδια.
ΕΥΚΑΙΡΙΑ βασικού ο Βρουσάι ξαναπήρε τον Ιανουάριο, αλλά ούτε τότε την εκμεταλλεύθηκε, στο 0-0 με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Τον έβαλε ο Μαρτίνς βασικό και στα δύο παιχνίδια Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό και δη σε θέση δεξιού μπακ στη ρεβάνς, έχοντας στο μυαλό του να δοκιμάσει να τον καθιερώσει εκεί. Δεξί μπακ τον έβαλε βασικό και στο 5-1 με τον Αστέρα Τρίπολης, επίσης στο Καραϊσκάκη. Παράλληλα, έμπαινε αλλαγές και σε αρκετά άλλα ματς.
Η ΤΡΙΤΗ φάση ευκαιριών του Βρουσάι ήταν στο τέλος πια της σεζόν, όταν τον έβαλε βασικό σε τρία παιχνίδια, ως δεξί μπακ στο 3-2 με τον ΠΑΣ εντός έδρας και ως εξτρέμ στο 1-0 με τον Άρη στο Χαριλάου και στο 3-2 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Γιατί άραγε στο φινάλε τον απέσυρε από μπακ και τον ξαναγύρισε εξτρέμ; Κάποιοι λένε ότι ο ίδιος ο Βρουσάι ποτέ δεν είδε με καλό μάτι την κίνηση του προπονητή να του αλλάξει θέση.
-Πέρυσι, ο Μαρτίνς τον είχε βάλει σε όλη τη σεζόν σε λιγότερα παιχνίδια, σε 21, αλλά από αυτά τα 21 ήταν σε 14 βασικός, άρα πιο πολλά απ΄ όσα έπαιξε φέτος. Τότε είχε κάνει τρία γκολ (μάλιστα τα δύο εναντίον της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ) και δύο ασίστ.

-Στο τέλος της ημέρας, θα είναι αν μη τι άλλο άδικο να ισχυριστούμε ότι ο Μαρτίνς δεν έδωσε ευκαιρίες στον Βρουσάι. Σε δύο σεζόν τον έβαλε σε 54 παιχνίδια, εκ των οποίων βασικό στα 24. Άραγε, ο Βρουσάι ο ίδιος είναι ικανοποιημένος για την εικόνα του, τα μόνο τέσσερα γκολ και τις μόνο πέντε ασίστ; Ικανοποιημένος για εξτρέμ στον Ολυμπιακό;…

.

sport-fm.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...