Πώς το μετρό θα βάλει τέλος στους τζαμπατζήδες χωρίς εισιτήριο

Πώς το μετρό θα βάλει τέλος στους τζαμπατζήδες χωρίς εισιτήριο

Αλλαγές ετοιμάζονται στη λειτουργία της επικύρωσης εισιτηρίων του μετρό και συγκεκριμένα στις πύλες εισόδου-εξόδου. Στόχος είναι να εξαλειφθεί το φαινόμενο επιβίβασης χωρίς εισιτήριο.  

Όσοι χρησιμοποιούν το μετρό θα έχουν σίγουρα προσέξει τους λαθρεπιβάτες να στριμώχνονται πίσω από τον κόσμο για να προλάβουν να περάσουν από τις πύλες. Όμως τώρα αυτό θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο…   Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» θέμα ημερών είναι η σημαντική μείωση του «χρόνου κλεισίματος» των πυλών που θα αποτρέψει φαινόμενα εισιτηριοδιαφυγής.

Στόχος είναι να μπει φρένο στους τζαμπατζήδες, οι οποίοι εκμεταλλεύονταν τη χρονική διάρκεια που παρέμενε ανοιχτή η πύλη κατά την επικύρωση εισιτηρίου και ακολουθώντας κάποιον άλλο περνούσαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς εισιτήριο.  

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον «οι επίδοξοι τζαμπατζήδες θα καταλάβουν το χρονικό στένεμα και δεν θα μπορούν να περνούν από πύλες που άνοιξε ο προπορευόμενος συνεπής επιβάτης».  

Σύμφωνα δε με το ρεπορτάζ του economistas, ήδη σε κάποιους σταθμούς ο χρόνος έχει μειωθεί αισθητά.

Συγκεκριμένα, στους σταθμούς Σύνταγμα και Συγγρού Φιξ στο μετρό και στον σταθμό Νεραντζιώτισσα στους ΗΣΑΠ, οι πύλες κλείνουν μετά από πέντε δευτερόλεπτα πλέον και όχι μετά από οκτώ όπως ήταν μέχρι τώρα.  

Τις επόμενες εβδομάδες η ανάδοχος εταιρεία του έργου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου αναμένεται να αλλάξει το χρόνο απόκρισης των πυλών και στους υπόλοιπους σταθμούς του μετρό και των ΗΣΑΠ. 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/357991-Pos-to-metro-tha-balei-telos-stoys-tzampatzedes-choris-eisiterio ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...