Πώς το ξανθό αγοράκι έγινε νεοναζί μακελάρης – Αυτό είναι το προφίλ του εξτρεμιστή που αιματοκύλισε τη Νέα Ζηλανδία (ΦΩΤΟ)

Πώς το ξανθό αγοράκι έγινε νεοναζί μακελάρης – Αυτό είναι το προφίλ του εξτρεμιστή που αιματοκύλισε τη Νέα Ζηλανδία (ΦΩΤΟ)

Κάτι συνέβη ανάμεσα στα ταξίδια του και μετέτρεψε τον “ξανθό άγγελο” όπως τον γνώρισαν οι δικοί του άνθρωποι, στον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας, όπως έγινε γνωστός σήμερα, Παρασκευή, παγκοσμίως, αφού σκότωσε 49 ανθρώπους ανοίγοντας πυρ κατά 100 περίπου ανυπεράσπιστων ανθρώπων σε δύο τζαμιά στην Κράιστσερτς.

Ο 28χρονος Μπρέντον Τάραντ ταξίδευε επί 7 χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο και ανέπτυξε αντιμουσουλμανικά αισθήματα, ενώ εμποτίστηκε με νεοναζιστική και ακροδεξιά ιδεολογία. Μετέδωσε σε ολόκληρο τον πλανήτη τη στιγμή της επίθεσης σε ένα 17λεπτο βίντεο που ανήρτησε στο Facebook.

Στη δημοσιότητα έρχονται πληροφορίες για τις λεπτομέρειες της ζωής του που φαίνεται να προκάλεσαν τη μεταστροφή του νεαρού άνδρα, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί το Σάββατο.

Ο Τάραντ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη Γκράφτον στην αγροτική Νέα Νότια Ουαλία, απ’ όπου έφυγε γύρω στα 20 του χρόνια, λίγο μετά τον θάνατο του πατέρα του Ρόντνεϊ. Επί επτά χρόνια, από το 2011, ταξίδευε σε ολόκληρο τον κόσμο και μία γυναίκα που τον ήξερε από παιδί, πριν φύγει από τη γενέτειρά του, εικάζει, μιλώντας στην αυστραλιανή έκδοση της Daily Mail, ότι κάτι τού συνέβη στη διάρκεια των ταξιδιών του.

Η γυναίκα τον αναγνώρισε στο βίντεο της επίθεσης. Ο Τάραντ εργαζόταν ως προσωπικός γυμναστής και ήταν εμμονικός με τη γυμναστική αλλά παράλληλα ήταν κι ένας καλοβαλμένος νεαρός άνδρας. Ο ίδιος στο μανιφέστο του περιγράφει τον εαυτό του ως συνηθισμένο, λευκό άνδρα, από εργατική τάξη, από οικογένεια με χαμηλό εισόδημα, μεσκωτσέζικη, ιρλανδική και αγγλική καταγωγή. Αφού τελείωσε το σχολείο δεν είχε ενδιαφέρον να φοιτήσει σε Πανεπιστήμιο. Ο πατέρας του ήταν αθλητής και πέθανε το 2010 από καρκίνο στα 49 του χρόνια. Η μητέρα του και η αδερφή του ζουν ακόμη στη Νέα Ζηλανδία, ενώ η οικογένειά του είναι γνωστή στην περιοχή.

Έβγαλε κάποια χρήματα αφού επένδυσε στην Bitconnect, προτού χρησιμοποιήσει τα χρήματα που έβγαλε για να ταξιδέψει.

Όπως είπε η γυναίκα, ο Τάραντ ακολουθούσε αυστηρή διατροφή και γυμναστικό πρόγραμμα, και αφού τελείωσε το σχολείο εργαζόταν σε γυμναστήριο. Ο ίδιος ήταν εμμονικός με τη δική του γυμναστική και αργότερα ασχολήθηκε στο να γυμνάζει άλλους. Είχε αφοσιωθεί σ’ αυτό, σχεδόν περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλον. Περνούσε ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο σηκώνοντας βάρη. Σχεδόν μετάλλαξε το σώμα του, είπε η γυναίκα, η οποία τόνισε ότι ποτέ δεν τον είχε ακούσει να μιλά για τις πολιτικές ή θρησκευτικές του πεποιθήσεις, ώστε να τον χαρακτηρίσει εξτρεμιστή. “Θα έλεγα ότι είναι η φύση των ταξιδιών του, σε κάτι που ενεπλάκη. Ξέρω πως ταξίδεψε σε πολλές διαφορετικές χώρες προσπαθώντας να συλλέξει εμπειρίες και να ζήσει πολλά διαφορετικά πράγματα στη ζωή του και γι’ αυτό πιστεύω ότι κάτι τού συνέβη ανάμεσα στα ταξίδια του” τόνισε η γυναίκα.

Στους προορισμούς που ταξίδεψε ήταν το Πακιστάν αλλά και η Βόρεια Κορέα. Ωστόσο, έδειξε να έχει εμμονές με τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη από το 2016-2017. Το μανιφέστο του είναι εμποτισμένο με νεοναζιστική ιδεολογία και μίσος για τους μουσουλμάνους. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και απήγγειλαν κατηγορίες σε έναν άνδρα για ανθρωποκτονία, ενώ παράλληλα εξουδετέρωσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς σ’ ένα αυτοκίνητο. Άλλα δύο άτομα τέθηκαν υπό κράτηση και οι αστυνομικοί ακόμη προσπαθούν να εξακριβώσουν τον βαθμό εμπλοκής τους.
 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/357081-Pos-to-xantho-agoraki-egine-neonazi-makelares-Ayto-einai-to-prophil-toy-extremiste-poy-aimatokylise-te-Nea-Zelandia-PHOTO ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...