Π. Σκουρλέτης: Υπάρχει μια σαφής μεταστροφή του κόσμου υπέρ της κυβέρνησης

Π. Σκουρλέτης: Υπάρχει μια σαφής μεταστροφή του κόσμου υπέρ της κυβέρνησης

«Υπάρχει μια σαφής μεταστροφή του κόσμου υπέρ της κυβέρνησης» διαπιστώνει ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης την οποία, όπως αναφέρει, θεωρεί «απολύτως εξηγήσιμη, καθώς η έξοδος από το τελευταίο πρόγραμμα συνδυάζεται με συγκεκριμένα μέτρα που βελτιώνουν τη ζωή μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας».

Σε συνέντευξή του στην εφ. “Νέα Σελίδα”, που κυκλοφορεί αύριο Κυριακή, κάνει ακόμα λόγο για δημοσκοπήσεις που υπάρχουν στα χέρια των κομμάτων, χωρίς να δημοσιοποιούνται και οι οποίες «δίνουν μια διαφορετική εικόνα από αυτή που μας παρουσιάζουν τα ΜΜΕ». 

Ερωτηθείς για την απόσυρση Μπουτάρη σε σχέση και με την πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός προκειμένου να ηγηθεί ενός δημοκρατικού μετώπου, απάντησε ότι (η απόσυρση) είναι ένα δεδομένο που πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να λάβει υπόψη του, ωστόσο «η βασική μας αντίληψη, να συμβάλουμε, δηλαδή, στη διαμόρφωση αυτοδιοικητικών σχημάτων συνεργασίας στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών κατευθύνσεων και προτάσεων, θα βρει έκφραση και σε άλλο πρόσωπο». 

Ταυτόχρονα, ο κ. Σκουρλέτης, αναφέρει, σχετικά με ενδεχόμενη υποψηφιότητα για δήμαρχο Θεσσαλονίκης της κ. Νοτοπούλου, ότι «εάν και εφόσον κατατεθεί η πρόταση για την κυρία Νοτοπούλου, θα πρόκειται για μια ισχυρή και ελπιδοφόρα υποψηφιότητα». 

Χαρακτήρισε «φήμες και μόνο φήμες» τα όσα ακούγονται για στήριξη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ «μεγάλου ονόματος του αθλητισμού» για δήμαρχο Αθηναίων. 

Ερωτηθείς αν η συνάντησή του με τον Νίκο Κοτζιά και η συμφωνία τους για συνεργασία στις δημοτικές εκλογές αποτελεί “πρόκριμα και για κάτι άλλο στο άμεσο μέλλον” λαμβάνοντας υπόψη την «προαναγγελθείσα αποχώρηση του Π. Καμμένου από την κυβέρνηση όταν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών» απάντησε πως η συμπόρευση της κίνησης “Πράττω” με τον ΣΥΡΙΖΑ χρονολογείται αρκετά πριν το 2015, προσθέτοντας «στο πλαίσιο της δοκιμασμένης αυτής σχέσης έγινε η συνάντηση κατά την οποία διαπιστώθηκε, μάλιστα, πλατιά σύμπτωση απόψεων και επιλογών». 

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτηρίζει ως «κινούμενες σε λάθος κατεύθυνση» τις τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών της Φώφης Γεννηματά, καθώς, όπως αναφέρει «όταν σχεδόν όλοι ομολογούν ότι η περίοδος των κυβερνήσεων του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού σφραγίστηκε από σκάνδαλα και θέριεψαν η διαπλοκή και η διαφθορά, και εσύ ισχυρίζεσαι ότι δεν πρέπει να διερευνηθούν μια σειρά υποθέσεις ή ότι η Δικαιοσύνη είναι καθοδηγούμενη, ε, τότε ή δεν έχεις αντιληφθεί τι συνέβη στη χώρα κατά το πρόσφατο παρελθόν ή συνειδητά θέλεις να συγκαλύψεις καταστάσεις και ευθύνες». «Ετσι όμως υπονομεύεις τον ίδιο σου τον πολιτικό χώρο αλλά και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και της Δικαιοσύνης. Η δε εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας συνιστά ένα ακόμη ολίσθημα» προσθέτει.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι δεν επιθυμεί να ερμηνεύσει τη δήλωση του Νίκου Φίλη που χαρακτήρισε “υπερβολή την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής για έλεγχο του Κώστα Σημίτη, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος για την προσωπική του εντιμότητα και ακεραιότητα” σημειώνοντας «αυτό πάντως, για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι δεν μπορώ να χαρακτηρίσω “σημιτικό” τον Φίλη». 

Δήλωσε αισιόδοξος ότι η συμφωνία κράτους-Εκκλησίας θα προχωρήσει «από την στιγμή που στη θέση της στείρας αντιπαλότητας θα πρυτανεύσουν ώριμες σκέψεις».

«Αυτή η κυβέρνηση δεν κρύφτηκε, τοποθετήθηκε ευθέως σε ζητήματα που μας απασχολούν εδώ και χρόνια και που άλλες πολιτικές δυνάμεις θεωρούσαν ταμπού. Δεν είναι μόνο το θέμα των σχέσεων κράτους- Εκκλησίας. Θα σας θυμίσω και το λεγόμενο Μακεδονικό. Μια κυβέρνηση πρέπει να τολμά να επιχειρεί να δώσει απαντήσεις και όχι απλά να κλωτσάει το τενεκεδάκι για να κυλάει ο χρόνος» καταλήγει στη συνέντευξή του ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/347671-P-Skoyrletes-Yparchei-mia-saphes-metastrophe-toy-kosmoy-yper-tes-kyberneses ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...