Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές εντός του 2017

Ρέγκλινγκ

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ                                                                   

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ – από το βήμα συνεδρίου του Economist στη Λευκωσία, με τον τίτλο «Europe in peril, Cyprus in play» – εκτίμησε ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές εντός του 2017 θέτοντας ωστόσο, ως αναγκαία συνθήκη τη συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπενθύμισε ότι οι τέσσερις από τις συνολικά πέντε χώρες (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Κύπρος) που δέχθηκαν τη βοήθεια του ESM, έχουν ήδη επιστρέψει στις αγορές και αποτελούν «success story».

«Το ίδιο αναμένω και από την Ελλάδα την επόμενη χρονιά» έσπευσε να προσθέσει, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη υλοποίησης του συμφωνηθέντος προγράμματος.

Αναφερόμενος στην Ευρωζώνη, διαβεβαίωσε ότι «δουλεύει καλά» και τάχθηκε εναντίον της πολιτικής και της περαιτέρω δημοσιονομικής ένωσης. «Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να εφαρμόσουμε ό,τι έχουμε συμφωνήσει» συμπλήρωσε.

Κάνοντας ειδική μνεία στη μεγέθυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας, εξήγησε ότι η κατά κεφαλήν αύξηση του ΑΕΠ βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με των ΗΠΑ, όπως ακριβώς συνέβαινε και πριν το 2009.

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Ρέγκλινγκ προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ανάγκη ολοκλήρωσης της τραπεζικής ένωσης και στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ όσον αφορά το Brexit, σημείωσε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στη διαχείριση των επιπτώσεών του.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...