Ρίβερς: «Όλοι μας το πιστεύουμε! Έχουμε επιστρέψει πολλές φορές φέτος»

Ο Κέι Σι Ρίβερς έδωσε το σύνθημα της τελικής αντεπίθεσης του Παναθηναϊκού Superfoods στους τελικούς της Basket League.

Ο Αμερικανός περιφερειακός δήλωσε μετά το τέλος του τρίτου τελικού, όπου οι «πράσινοι» απώλεσαν διαφορά 10 πόντων στα τελευταία πέντε λεπτά: «Στο τέλος χάσαμε κάποιες βολές σε κρίσιμο σημείο, αυτές που έχασα εγώ. Δεν είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Φτάσαμε στο +10, αλλά είχαμε κάποιες άμυνες που δεν προσέξαμε και έβαλαν σουτ που τους έδωσαν ζωή… Δύο τρίποντα που τους έδωσαν αυτοπεποίθηση και έβαλαν τον κόσμο ξανά μέσα στο παιχνίδι. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται, πρέπει να τους κρατάμε χαμηλά» για να συμπληρώσει: «Στο τέλος δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και μας στοίχισε. Παίξαμε εξαιρετικά στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά από τη στιγμή που τους δώσαμε ζωή, μπορούσαν να επιστρέψουν»

Στη συνέχεια ο Ρίβερς τόνισε την αναγκαιότητα ενός γεμάτου ΟΑΚΑ στον τέταρτο τελικό, ώστε ο Παναθηναϊκός να κάνει το 2-2 και να πάει την Κυριακή στο ΣΕΦ για να τα δώσει όλα για όλα. Χαρακτηριστικά, σχολίασε: 

«Δεν δίνω προσοχή σε αυτά που λένε οι άλλοι. Μας βλέπουν πολλοί και όλοι έχουν μία άποψη. Θέλουμε αυτοί που είναι μαζί μας να είναι μαζί μας και στα καλά και στα άσχημα. Πολλά μπορούν να ειπωθούν, δεν γίνεται πάντα ένα τέλειο παιχνίδι. Δεν ήρθαμε να κάνουμε ένα τέλειο παιχνίδι, αλλά να νικήσουμε. Είχαμε μια ευκαιρία, αλλά χάσαμε. Ομως έχουμε κι άλλο παιχνίδι και πρέπει να παλέψουμε, στο ΟΑΚΑ, σε ένα γεμάτο γήπεδο, για να πάρουμε τη νίκη και να έρθουμε ξανά εδώ. Είναι ένα παιχνίδι τη φορά. Οσοι είναι μαζί μας, μας εμπιστεύονται. Είναι μια μεγάλη σεζόν και πολλά έχουν συμβεί, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Είναι δύσκολο αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο».

Επίσης, εξέφρασε την πίστη του ότι εκείνος κι οι συμπαίκτες του μπορούν να κάνουν την ανατροπή και να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, υπογράμμιζοντας ότι: «Ολοι μας, οι συμπαίκτες και οι προπονητές πιστεύουμε στο τι μπορούμε να κάνουμε και αυτό θα κάνουμε, ανεξάρτητα αν ο κόσμος είναι μαζί μας ή όχι. Εχουμε βρεθεί σε μειονεκτική θέση ξανά, έχουμε επιστρέψει, έχει γίνει πολλές φορές αυτό φέτος. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, να πιστεύουμε και να κυνηγάμε νίκες».

Όσο για το αν ήταν θέμα συγκέντρωσης η απώλεια της διαφοράς στο φινάλε, απάντησε: «Δεν είναι ότι χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Οταν στην άμυνα προσπαθείς να κλείσεις κάθε διάδρομο και να εξαφανίσεις κάθε περίπτωση να σκοράρει ο αντίπαλος, ίσως προσπαθείς παραπάνω απ’ όσο πρέπει. Κάναμε περίπου δύο λεπτά αυτό το πράγμα και ήρθε ένα σουτ, μετά ήρθε ένα άλλο και το καλάθι άρχισε να γίνεται μεγαλύτερο γι’ αυτούς. Για εμάς έγινε… μικρότερο ώστε να σκοράρουμε. Τα δύο σουτ που έβαλαν άλλαξαν το παιχνίδι, γιατί έως τότε το μομέντουμ ήταν με το μέρος μας. Αυτά τα δύο τρίποντα (σ.σ. από Μάντζαρη και Σπανούλη) τους έδωσαν διαφορετικό αέρα».

Ο Ρίβερς δήλωσε επίσης: «Είμαι πολύ απογοητευμένος. Ομως δεν μπορούμε να καθόμαστε να συζητάμε αυτό που έγινε. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για να ισοφαρίσουμε τη σειρά στο ΟΑΚΑ και να έρθουμε ξανά στο ΣΕΦ για πέμπτο παιχνίδι», για να καταλήξει… 

«Το κυριότερο είναι να ξεπεράσουμε τους τραυματισμούς μας, τις πληγές που έχουμε και να παλέψουμε ξανά. Επειδή μιλάμε για σειρά δεν υπάρχει κάποιο παιχνίδι που να μην είναι κρίσιμο. Και αυτό το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ θα είναι μια σκληρή μάχη και πρέπει να ετοιμαστούμε να παλέψουμε ξανά, για να νικήσουμε και να έρθουμε ξανά εδώ την επόμενη Κυριακή».

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/287063-Ribers-Oloi-mas-to-pisteyoyme-Echoyme-epistrepsei-polles-phores-phetos ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...