Ραγίζει καρδιές η μητέρα του άνδρα που πνίγηκε αγκαλιά με την κόρη του στο Μεξικό: Τους είπα να μην κυνηγήσουν το αμερικανικό όνειρο

Η τραγωδία που εκτυλίσσεται στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό με τον νέο χαμό ενός μετανάστη που πνίγηκε μαζί με το κοριτσάκι του, μόλις 23 μηνών, στην προσπάθεια να περάσουν σε αμερικανικό έδαφος, συγκλονίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ο 26χρονος Όσκαρ Αλμπέρτο Μαρτίνες Ραμίρες πνίγηκε αγκαλιά με τη Βαλέρια, ενώ η σύζυγός του και μητέρα της μικρής στεκόταν στην άλλη όχθη του ποταμού παρακολουθώντας ανήμπορη τους αγαπημένους της να χάνονται στη μεξικανική πλευρά του Ρίο Γκράντε.

Στην πατρίδα τους το Ελ Σαλβαδόρ η μητέρα του Όσκαρ, Ρόζα, κρατώντας την αγαπημένη κούκλα της εγγονής της αποκαλύπτει ότι έλαβε ένα τελευταίο μήνυμα από τον γιο της το Σάββατο.

Μάνα

“Έγραφε ‘μαμά, σ’ αγαπώ’. Είπε να προσέχετε τους εαυτούς σας γιατί εμείς είμαστε τέλεια εδώ’. Όταν διάβασα αυτό το μήνυμα, δεν ξέρω, με έκανε να θέλω να κλάψω γιατί το είδα σαν ένα αντίο” λέει η Ρόζα στα Μέσα. Όπως αποκάλυψε, μίλησε με τη νύφη της μετά την τραγωδία και της περιέγραψε τη στιγμή που χάθηκε ο σύζυγος και το παιδί της.

“Όταν το παιδί πήδηξε στο νερό, προσπάθησε να την πιάσει, αλλά παρασύρθηκε και δεν μπορούσε να βγει. Την έβαλε μέσα στην μπλούζα του, και φαντάζομαι είπε στον εαυτό του ‘έφθασα μέχρι εδώ’ και αποφάσισε να πάει μαζί της” πρόσθεσε η μητέρα και γιαγιά.

Η Ρόζα πρόσθεσε ότι ο γιος της με την οικογένειά του έφυγαν από το Ελ Σαλβαδόρ στις 3 Απριλίου και πέρασαν δύο μήνες σε ένα καταφύγιο στην Ταπατσούλα, κοντά στα σύνορα του Μεξικό με τη Γουατεμάλα.

“Τους ικέτευσα να μην πάνε, αλλά ήθελε να μαζέψει χρήματα να φτιάξει σπίτι. Ήλπιζαν να ζήσουν εκεί λίγα χρόνια και να εξοικονομήσουν τα χρήματα”.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...