Ρεν: Η Ισπανία εξετάζει «με ανοιχτό μυαλό» το ενδεχόμενο βοήθειας

Ρεν: Η Ισπανία εξετάζει «με ανοιχτό μυαλό» το ενδεχόμενο βοήθειας
Έτοιμη «να αναλάβει δράση» σε περίπτωση που υπάρξει αίτημα δανεισμού από την Ισπανία, είναι η Κομισιόν όπως ανέφερε ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, σημειώνοντας ωστόσο ότι «ουδεμία απόφαση» έχει ληφθεί μέχρι στιγμής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική υπηρεσία του πρακτορείου Bloomberg την Τρίτη, ο αρμόδιος για Οικονομικά Θέματα Επίτροπος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση της Ισπανίας αντιμετωπίζει «με ανοιχτό μυαλό» το ενδεχόμενο να υποβάλει ένα νέο αίτημα για την παροχή οικονομικής βοήθειας στους εταίρους της. «Εξ όσων αντιλαμβάνομαι, η ισπανική κυβέρνηση δεν έχει προκαταλήψεις για το ζήτημα, αν και δεν έχει ληφθεί απόφαση για αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν και αρχικά είχε απορρίψει το ενδεχόμενο, πλέον η Μαδρίτη δεν αποκλείει το να υποβάλει ένα τέτοιο αίτημα στην Ε.Ε., δεδομένων των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ως προς την αναχρηματοδότηση του χρέους της.

Στα τέλη του Ιουνίου η χώρα ήδη εξασφάλισε την έγκριση της Ε.Ε. για την προσεχή εκταμίευση ενός ποσού έως και 100 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, με αντάλλαγμα την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στον χρηματοπιστωτικό τομέα και την δέσμευσή της να μειώσει το έλλειμμά της.

Όσον αφορά στη συνολική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, ο Επίτροπος Ρεν παραδέχθηκε ότι «δυστυχώς» δεν υπάρχει μια «γρήγορη λύση» και ότι η κατάσταση απαιτεί μια «μακρά προσπάθεια» μεταρρυθμίσεων από πλευράς της Ε.Ε..

Υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι η ευρωζώνη αντιμετωπίζει «σημαντικές ανισορροπίες», προσθέτοντας ότι «οι επόμενοι μήνες θα είναι σημαντικοί», αφού «θα επικεντρωθούμε στην σταθεροποίηση των αγορών μακροπρόθεσμα και στην αναδόμηση των θεμελίων της ευρωζώνης».

Την Τρίτη ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε ότι θα υποδεχτεί στις 6 Σεπτεμβρίου στη Μαδρίτη τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, ενώ θα συναντηθεί στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι.

Σημείωσε ακόμη ότι θα περιμένει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τις λεπτομέρειες για το σχέδιο που αφορά την στήριξη της ευρωζώνης προτού αποφασίσει για το αν θα ζητήσει περαιτέρω οικονομική βοήθεια.

ΔΙΕΘΝΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...