Ρωσικό πολεμικό πλοίο άνοιξε πυρ κατά Ουκρανικών σκαφών

Ρωσικό πολεμικό πλοίο άνοιξε πυρ κατά Ουκρανικών σκαφών

Σύμφωνα με πληροφορίες του sputnik στο πορθμείο του Κερτς βρίσκονταν τρια ουκρανικά σκάφη τα οποία είχαν εντολή να συνεχίσουν προς το λιμάνι της Μαριούπολης. Το ρωσικό ναυτικό όμως είχε αποκλείσει την περιοχή και είχε διατάξει την αποχώρησή τους, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα άνοιγε πυρ!

Όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ΑΠΕ-ΜΠΕ το  πολεμικό ναυτικό της Ουκρανίας κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι άνοιξε πυρ εναντίον ουκρανικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, πλήττοντας ένα πλοίο και τραυματίζοντας ένα μέλος του πληρώματος.

Το πολεμικό ναυτικό της Ουκρανίας έκανε αυτήν την ανακοίνωση στη σελίδα του στο Facebook έπειτα από μια ημέρα αυξημένης έντασης κατά τη διάρκεια της οποίας η Ρωσία εμπόδισε τρία ουκρανικά πλοία να εισέλθουν στη Θάλασσα του Αζόφ μέσω του Στενού του Κερτς, τοποθετώντας ένα τεράστιο εμπορικό πλοίο κάτω από μια γέφυρα που ελέγχει η Μόσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ουκρανικά ΜΜΕ οι οποίες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, η Ουκρανία έχει κινητοποιήσει ενισχύσεις και διάσωσης στο στενό Kerch μετά τις συγκρούσεις με την Ρωσία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Ουκρανός πρόεδρος Ποροσένκο έχει συγκαλέσει εκτάκτως υπουργικό πολεμικό συμβούλιο.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/347718-Rosiko-polemiko-ploio-anoixe-pyr-kata-Oykranikon-skaphon ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...