Αντιμέτωποι με κακουργήματα ο προϊστάμενος και τρεις υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, καθώς και 7 ιδιοκτήτες και υπάλληλοι σχολών οδηγών – Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη 199 άτομα – Πώς δρούσε το κύκλωμα – Τι βρήκαν οι αστυνομικοί στις έρευνες που έκαναν.

Μεγάλο κύκλωμα, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη έκδοση αδειών οδήγησης και πιστοποιητικών διαφόρων τύπων, στη Δυτική Αττική και την Κόρινθο, εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν 11 άτομα και ειδικότερα ο προϊστάμενος και τρεις υπάλληλοι Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, καθώς και 7 ιδιώτες, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι σχολών οδηγών. Σημειώνεται, ότι στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη 199 άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Βαρύνονται, κατά περίπτωση, με τα αδικήματα της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ψευδή βεβαίωση και νόθευση σε βαθμό κακουργήματος, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Πώς έγινε η εξάρθρωση του κυκλώματος

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, στην Κόρινθο, υπάλληλοι της τοπικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών και ιδιοκτήτες σχολών οδηγών με τους συνεργάτες τους, εφοδίαζαν έναντι χρημάτων υποψήφιους οδηγούς με άδειες οδήγησης κάθε κατηγορίας, καθώς και διαφόρων τύπων πιστοποιητικά, ακολουθώντας παράτυπη διαδικασία κατά τη θεωρητική και πρακτική εξέταση.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...