Σίγουρη η απεργία της ΟΛΜΕ-Αγωνιούν χιλιάδες μαθητές

Σίγουρη η απεργία της ΟΛΜΕ-Αγωνιούν χιλιάδες μαθητές
Την ώρα που χιλιάδες μαθητές και γονείς αγωνιούν για την δειξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, σχεδόν σίγουρη πρέπει να θεωρείται η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ να προτείνει απεργία μέσα στις πανελλαδικές. Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου σήμερα για να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του.

Την Πέμπτη, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση και αφού προηγήθηκαν έντονες φραστικές αντιπαραθέσεις μεταξύ εκπροσώπων των παρατάξεων, η πρόταση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου και πενθήμερη απεργία από τις 20 έως τις 24 Μαΐου του μήνα.

Στο εσωτερικό της ΟΛΜΕ υπάρχει ισχυρό μέτωπο που τάσσεται υπέρ της απεργίας και τα στελέχη της συνδικαλιστικής οργάνωσης των καθηγητών θεωρούν τυπική διαδικασία την επικύρωση της πρότασης. Η γενική συνέλευση των ΕΛΜΕ για την επικύρωση της πρότασης της ΟΛΜΕ θα γίνει την Τρίτη 14 Μαΐου και θα ακολουθήσει Συνέλευση Προέδρων την επόμενη ημέρα, μόλις δυο ημέρες πριν την έναρξη των εξετάσεων.

Σημειώνεται πως η «μαραθώνια» συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ διακόπη λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Πέμπτης με επεισοδιακό τρόπο καθώς υπήρξε διαφωνία μεταξύ των παρατάξεων σχετικά με την πρόταση της ΔΑΚΕ να στηθούν κάλπες στα σχολεία για την υιοθέτηση ή μη της πρότασης για απεργία εντός των εξετάσεων.

Η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ μετά από έντονη αντιπαράθεση με τις άλλες παρατάξεις απέσυρε την πρότασή της να τεθεί σε ψηφοφορία με κάλπη η πρόταση για απεργία. Αντιπρότεινε όμως να τεθεί ως προϋπόθεση στις γενικές συνελεύσεις των καθηγητών η συμμετοχή στο 30% για τη λήψη της απόφασης. Η πρόταση αυτή φαινόταν ότι θα λάμβανε τις απαιτούμενες για έγκριση 6 από τις 11 ψήφους του προεδρείου.

Εκείνη την ώρα στο χώρο της συνεδρίασης εισήλθαν μέλη των Παρεμβάσεων και του ΠΑΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη των Παρεμβάσεων, που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, χαρακτήρισαν τα μέλη της ΔΑΚΕ ως «λαγούς» της κυβέρνησης, ενώ τα μέλη του ΠΑΜΕ κατηγόρησαν τη ΔΑΚΕ ότι παρασύρει το διοικητικό συμβούλιο στις επιδιώξεις της κυβέρνησης.

Οι τοποθετήσεις αυτές λίγο έλειψε να προκαλέσουν «εμφύλιο» πόλεμο μεταξύ των συνδικαλιστών και για το λόγο αυτό η συνεδρίαση διακόπη για σήμερα το μεσημέρι στις 12:00.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...