Σίμος Κεδίκογλου: Οι περικοπές θα γίνουν δίκαια και ορθολογικά

Οι περικοπές πρέπει να γίνουν με τον ορθολογικότερο και δικαιότερο τρόπο, δήλωσε, σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στη ΝΕΤ.

Στόχος, όπως είπε, είναι «να μη θιγούν άλλο οι πλέον ευπαθείς ομάδες». Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση περικοπών εκεί «που δεν θα υπάρξουν κοινωνικές συνέπειες».

Οσον αφορά το ζήτημα της επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής ο κ. Κεδίκολου ανέφερε ότι το σχετικό αίτημα θα τεθεί «όταν θα είμαστε σίγουροι ότι θα περάσει». «Δεν εχεις και πολλή αξιοπιστία σε ό,τι φορά την αποφασιστικότητά σου να υλοποιήσεις τις αλλαγές όταν δεν έχει ανοίξει καν το επάγγελμα του κουρέα ενώ έχει ψηφιστεί ο νόμος», σημείωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «πρέπει να τρέξουμε» επανέλαβε ότι δύο από αυτές είναι ήδη έτοιμες και πρόσθεσε ότι υπάρχει μια λίστα από 23 ή 24 περιπτώσεις προς υλοποίηση.

Οσον αφορά τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο απέκλεισε το ενδεχόμενο απολύσεων και είπε ότι θα πρέπει να υπάρξουν μετατάξεις και μετακινήσεις προσωπικού για να αξιοποιηθεί το ανθρωπινο δυναμικό εκεί που υπάρχουν ανάγκες.

Σχετικά με το μέλλον των συμβασιούχων, διεκρίνισε ότι θα υπάρξει αξιολόγηση, καθώς -όπως είπε- κάποιοι μπορεί θεωρηθεί ότι δεν είναι απαραίτητοι.

Τέλος, ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναζητά ισοδύναμα μέτρα ώστε να μην επηρεστούν τα ειδικά μισθολόγια.




Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...