Σαμαράς: Μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς

Σαμαράς: Μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς
Αποστάσεις από την υπόθεση Μεϊμαράκη και τις φήμες περί εμπλοκής του σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος κρατά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή που παραχώρησε στο «ΒΗmagazino».

«Μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς. Καμία σκιά, όλα στο φως. Γιατί όσο αφήνουμε σκιές δεν σώζουμε μόνο τους ενόχους, σπιλώνουμε και τους αθώους. Και ασφαλώς πρέπει να διασφαλιστεί πλήρως τι είναι φήμη και τι αλήθεια» τονίζει.

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι το πακέτο των νέων μέτρων θα πρέπει να οριστικοποιηθεί και να ψηφιστεί εντός λίγων ημερών, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις. «Η επόμενη δόση είναι απαραίτητη για την επιστροφή της ρευστότητας στην οικονομία» λέει και προσθέτει ότι «αναμένουμε την έκθεση της τρόικας».

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της Ελλάδας, τονίζοντας ότι πρώτη προτεραιότητα της χώρας είναι να κερδίσει την χαμένη της αξιοπιστία της, γιατί όπως λέει χαρακτηριστικά «χωρίς αξιοπιστία δεν μπορείς να διαπραγματευτείς».

Τονίζει ότι κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι επενδύσεις, υποστηρίζοντας ότι «για να χτυπηθεί η άνοδος των άκρων πρέπει να λειτουργήσουν η οικονομία και το κράτος […]. ‘Οπου υπάρχουν αυτά, τα άκρα περιθωριοποιούνται».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...