Σαφείς ομοιότητες στη συντριβή – Τι έδειξαν τα μαύρα κουτιά

Σαφείς ομοιότητες στη συντριβή – Τι έδειξαν τα μαύρα κουτιά

Τα δεδομένα από τα μαύρα κουτιά του Boeing 737 MAX που συνετρίβη στις 10 Μαρτίου στην Αιθιοπία, παρουσιάζουν σαφείς ομοιότητες με τη συντριβή ενός αεροσκάφους του ίδιου τύπου, της ινδονησιακής εταιρείας Lion Air, τον περασμένο Οκτώβριο.    

Την ανακοίνωση αυτή έκανε σήμερα το υπουργείο Μεταφορών της Αιθιοπίας. «Κατά τη διάρκεια της έρευνας στον καταγραφέα δεδομένων πτήσης (FDR), παρατηρήθηκαν σαφείς ομοιότητες μεταξύ της πτήσης 302 της Ethiopian Airlines και της πτήσης 610 της Lion Air», είπε η υπουργός Νταγκμαουίτ Μόγκες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. Η υπουργός διευκρίνισε ότι η προκαταρκτική έκθεση για τα αίτια της συντριβής της πτήσης 302 θα δοθεί στη δημοσιότητα σε 30 ημέρες.  

Το αεροσκάφος τύπου Boeing 737 Max 8, της Ethiopian Airlines, που συνετρίβη την περασμένη Κυρικακή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 157 άνθρωποι, είχε ασυνήθιστα υψηλή ταχύτητα μετά την απογείωση.  

Σύμφωνα με πηγή που άκουσε την ηχογραφημένη συνομιλία με τον πύργο ελέγχου, το αεροσκάφος είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, πριν ο κυβερνήτης αναφέρει ότι υπήρχε πρόβλημα.  

Στην ηχογραφημένη συνομιλία ακούγεται μια φωνή από το κόκπιτ του Boeing 737 MAX να ζητά άδεια για να ανέβει στα 14.000 πόδια πάνω από το επίπεδο της θάλασσας (6.400 πόδια πάνω από το αεροδρόμιο).  

Το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στα 10.800 πόδια, αφού είχε ξεκινήσει να κάνει μια δεξιά στροφή για να επιστρέψει στο αεροδρόμιο καθώς ο πιλότος ανέφερε κάποιο πρόβλημα με τον έλεγχο της πτήσης, πρόσθεσε η πηγή αυτή που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη επειδή η έρευνα συνεχίζεται.  

Λίγο πριν ξεκινήσει αυτή τη μανούβρα, ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας μιλούσε με ένα άλλο αεροπλάνο, όμως μια φωνή από την πτήση 302 παρενέβη λέγοντας «διακοπή, διακοπή», κάτι που στον κώδικα επικοινωνίας της αεροπλοΐας, σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουν αμέσως όλες οι μη επείγουσες επικοινωνίες.

Ο πιλότος ακουγόταν πολύ φοβισμένος. 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/357239-Sapheis-omoiotetes-ste-syntribe-Ti-edeixan-ta-mayra-koytia ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...