Σε δημοπρασία τα όπλα των Μπόνι και Κλάιντ

Σε δημοπρασία τα όπλα των Μπόνι και Κλάιντ

Τα όπλα που το θρυλικό ζευγάρι κακοποιών Μπόνι και Κλάιντ έφεραν πάνω τους όταν σκοτώθηκαν, το 1934, ενδέχεται να πωληθούν μέχρι και 200.000 δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση του διαδικτυακού οίκου δημοπρασιών RR Auction.

Η δημοπρασία – η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου- εκτός των δύο όπλων των Μπόνι και Κλάιντ, θα περιλαμβάνει το χρυσό ρολόι τσέπης που είχε πάνω του ο Κλάιντ Μπάροου όταν σκοτώθηκε, σε ηλικία 25 ετών, καθώς και τα καλλυντικά της 23χρονης συντρόφου του.

Το διαβόητο ζευγάρι κακοποιών έδρασε στις κεντρικές ΗΠΑ στη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης (1931-1935). Λήστεψαν αρκετές τράπεζες ενώ σκότωσαν εννέα αστυνομικούς, αλλά και πολίτες που βρέθηκαν στο δρόμο τους.

Πριν από την αυγή, στις 23 Μαΐου 1934, ένα σώμα αστυνομικών από τη Λουιζιάνα και το Τέξας κρύφτηκαν σε θάμνους κατά μήκος της εθνικής οδού κοντά στη Λουιζιάνα. Με το πρώτο φως της ημέρας, οι Μπόνι και Κλάιντ εμφανίστηκαν με ένα αυτοκίνητο, και, όταν προσπάθησαν να ξεφύγουν, οι αξιωματικοί άνοιξαν πυρ. Το ζευγάρι σκοτώθηκε ακαριαία.

Η ταινία

Το 1967, προβλήθηκε η θρυλική ταινία «Bonnie and Clyde», κλασικό αριστούργημα του ’ρθουρ Πεν και μια από τις καλύτερες ταινίες του Παγκόσμιου Κινηματογράφου, που αποτελεί μια ρομαντική εκδοχή της ιστορίας των θρυλικών Μπόνι Πάρκερ και Κλάιντ Μπάροου.

Αν και γυρισμένη σε πολλά από τα σημεία που η Μπόνι και ο Κλάιντ είτε είχαν ληστέψει είτε χρησιμοποιούσαν ως κρυψώνες, η ταινία βασίζεται πολύ λίγο στα ιστορικά γεγονότα ενώ ανταποκρίνεται περισσότερο στο πνεύμα της δεκαετίας του ’60 και στην συγκλονιστική απήχηση του θρυλικού ζευγαριού, που στη λαϊκή φαντασία των νεότερων γενεών ενσάρκωνε το όνειρο του σκληρού κοινωνικού επαναστάτη. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Γουόρεν Μπίτι, Φέι Ντάναγουεϊ, Τζιν Χάκμαν, Εστέλ Πάρσον.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...