Σε δοξάζω ω κινητή τηλεφωνία

Σε δοξάζω ω κινητή τηλεφωνία
Το τυχαίο σφιχταγκαλιασμένο με την Τασούλα , το  Q  δεμένο με το 11880   προσδίδουν μία ασύλληπτη μαγεία στη σημερινή πραγματικότητα.
Οι εταιρείες προσφέρουν πλουσιοπάροχα ατέλειωτο χρόνο- δίκην παροχής επιμήκυνσης της ζωής- πότε αυξάνοντας ασύστολα την φλυαρία, πότε  μετατρέποντας τα δευτερόλεπτα σε λεπτά , τα λεπτά σε ώρες , την συνομιλία σε πρώτη προτεραιότητα

Τα υπερβολικά χρήματα που δαπανώνται σε διαφημίσεις πρέπει ασφαλώς να υπερκαλυφθούν από δαπάνες  πλούσιων, φτωχών και ανέργων συνδρομητών ,που αναγκάζονται , ενδίδοντας σε πλασματικές ανάγκες ,να ξοδεύουν μέγιστο μέρος του προϋπολογισμού τους  σε  άσκοπες συζητήσεις.

Η εξάρτηση από το κινητό τηλέφωνο πλέον φαντάζει ισοβαρής με άλλες βλαβερές εξαρτήσεις, οι χρήστες –πλην ίσως ελάχιστων εξαιρέσεων- σπαταλούν χρόνο και χρήμα άσκοπα, υπερβολικά, καταχρηστικά.

Η αδιάκοπη βελτίωση της εμφάνισης και των δυνατοτήτων των κινητών τηλεφώνων ανανεώνει την διάθεση και την απαίτηση -ειδικά των νέων- για αντικατάσταση των παλαιών με νέα κινητά και  νέα έξοδα.

Η απληστία των εταιρειών , τα υπερβολικά κέρδη που οι ίδιες αποκομίζουν, έρχονται σε πλήρη ανακολουθία και αναντιστοιχία με την κρίσιμη οικονομικά περίοδο που διάγουμε.

Και επειδή οι πολίτες είμαστε απροστάτευτοι μπροστά στη λαίλαπα των διαφημίσεων-όπως και παλαιότερα με την αλόγιστη χορήγηση δανείων-είναι επιβεβλημένη η λογική χρήση των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών προς ουσιαστικό όφελός μας.-

Του Ευάγγελου Ραφτόπουλου, Νομικού-Οικονομολόγου-Τ. Υποδιευθυντού της Τραπέζης της Ελλάδος

ΣΚΕΨΕΙΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...