Σε λάθος κατεύθυνση η ΕΕ, λέει το 84% των Ελλήνων!

Διπλό «όχι» του ελληνικού λαού σε Ευρώπη και ΔΝΤ! Σε λάθος κατεύθυνση κινείται η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τις  συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων που συμμετείχαν σε  πανελλαδική έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, από την Palmos Analysis. Οι συμφορές των μνημονίων που έχουν αφήσει ανοιχτές πληγές στην Ελληνική κοινωνία, ισοπεδώνοντας την Οικονομία, συντηρούν μία κρίση δυσπιστίας και αμφισβήτησης  που απομυθοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωκοινοβούλιο.  Το 84%, θεωρεί ότι η Ευρώπη κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ διχασμένοι είναι οι Έλληνες σχετικά με την συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, αν κρίνεται θετική ή αρνητική για τη χώρα. Το 44% απάντησε θετικά ενώ το 45% δήλωσε πως αμφιβάλλει. Παρά την σαφή απόρριψη στις πολιτικές της Ε.Ε., το 60% δήλωσαν ότι τάσσονται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

 «Όχι» και στο ΔΝΤ λένε οι Έλληνες! Στην ερώτηση σχετικά με την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, να μην συμμετάσχει, ζητά το 43% των ελλήνων, μόνο ως χρηματοδότη θα το ήθελε το 22% και μόνο το 24% θα δεχόταν το Ταμείο, ως τεχνικό σύμβουλο. 

  Μετά από τρία μνημόνια, ο ελληνικός λαός δείχνει κουρασμένος από τις συνεχείς διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και θυμωμένος με την κατάσταση της Οικονομίας, που μετά από τόσες θυσίες, τα τελευταία έξι χρόνια, ακόμα δεν έχει επιστρέψει στην Ανάπτυξη. Η έρευνα, δείχνει ότι η πλειονότητα των ελλήνων δεν εμπιστεύονται τους ξένους θεσμούς, ενώ είναι αδιάφοροι για τα τεκταινόμενα στο Στρασβούργο. Πάνω από τους μισούς συμμετέχοντες στην έρευνα, δεν μπορούσαν να θυμηθούν το όνομα ούτε ενός ευρωβουλευτή, ενώ η πλειονότητα δεν απάντησε ότι οι Ευρωβουλευτές, δεν εκπροσωπούν επάξια την χώρα μας!

 Επίσης, λίγα θεωρούν οι Έλληνες, τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που αποφασίστηκαν στο τελευταίο Eurogroup. Περίπου το 30% θεωρούν θετικά τα μέτρα αλλά όχι αρκετά για να γίνει το χρέος βιώσιμο, ενώ 40% θεωρούν τα μέτρα αρνητική εξέλιξη.

 Παράλληλα, με δεδομένη τη γενικά αρνητική στάση των Ελλήνων πολιτών απέναντι στο ΔΝΤ, προκαλεί μάλλον έκπληξη ότι περίπου οι μισοί επιθυμούν τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του ελληνικού χρέους είτε ως χρηματοδότη είτε μόνο ως τεχνικού συμβούλου.

 Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, οι Έλληνες που δεν μπορούσαν να θυμηθούν ούτε μία δράση του Ευρωκοινοβουλίου, είναι μοιρασμένοι για το αν  η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε. είναι καλή ή όχι για την χώρα. Έδειξαν, ότι ο μέσος Έλληνας, δεν γνωρίζει και έχει χαμηλό ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει στο Στρασβούργο, κάτι το οποίο μπορεί να σχετίζεται και με την χαμηλή κάλυψη που έχουν οι εργασίες του ΕΚ, από τα εθνικά ΜΜΕ.

  Η μεγάλη πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στην έρευνα, (πάνω από 7 στους 10) θεωρούν ότι δεν έχουν αρκετή ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Ευρωκοινοβουλίου. Όμως, μικρό είναι και το ποσοστό ενημέρωσης για τις δραστηριότητες του ελληνικού Κοινοβουλίου, όπου το 40% παραδέχονται ανεπαρκή ενημέρωση παρά το γεγονός, ότι προβάλλονται συνεχώς από τα MME και ότι οι αποφάσεις του, έχουν άμεση επίπτωση στην ελληνική καθημερινότητα!

 Σχεδόν 60%  δήλωσαν  ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν μεταφέρει τη φωνή τους στην Ευρώπη. Από την άλλη, επιθυμούν να είχε αυξημένες αρμοδιότητες η Ευρωπαϊκή Ένωση, με το 47% να προτιμά η Ευρώπη να είχε έλεγχο των κρατικών προϋπολογισμών, την στιγμή που το 86% θα ήθελε η Ευρώπη να αποφάσιζε κεντρικά για το προσφυγικό. 

 Για τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, το 53%, δήλωσε ότι δεν εκπροσωπούν επάξια την χώρα μας, κάτι το οποίο μπορεί να συνδέεται και με την γενικότερη απαξίωση των Ευρωπαϊκών Θεσμών. Οι απαντήσεις στην έρευνα, έδειξαν ότι Έλληνες δεν ξέρουν καν ποιοι είναι Ευρωβουλευτές! Το 52% δεν μπορούσε να θυμηθεί ούτε έναν! 

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...