Σε πέντε δόσεις το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ

bb
Σε πέντε δόσεις το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ

Εν τέλει, σε πέντε διμηνιαίες δόσεις θα καταβάλουν οι πολίτες το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) για το 2012, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι το ειδικό τέλος θα εισπραχθεί και πάλι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αφού τεχνικές δυσκολίες και πιεστικά χρονικά περιθώρια καθιστούν ανέφικτη την αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος. Τα παραπάνω σηματοδοτούν τη συμπερίληψη της πρώτης δόσης του ειδικού τέλους  στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, οι οποίοι θα αρχίσουν να καταφθάνουν στους φορολογούμενους στα τέλη Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως «σύμφωνα με όσα προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία και λόγω τεχνικών δυσχερειών και χρονικών περιορισμών ο τρόπος είσπραξης του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών δεν είναι εφικτό να τροποποιηθεί. Κατά συνέπεια το τέλος ακίνητων θα εξακολουθήσει να εισπράττεται από την ΔΕΗ και άλλους παρόχους αλλά σε πέντε διμηνιαίες δόσεις αντί των δύο που ίσχυσαν για το τέλος του 2011, αρχής γενομένης από τους λογαριασμούς που θα εκδοθούν εφεξής».

Το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι η επιβολή του τέλους για το 2012 ήταν μια υποχρέωση που είχε αναληφθεί ήδη μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2012.

Το 2013 αναμένεται η αντικατάσταση του από ένα Ενιαίο Τέλος Ακινήτων.

OIKONOMIA
Πηγή:http://www.briefingnews.gr

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...