Σκληρή κόντρα υπουργείου Οικονομικών και ΝΔ για τα πλεονάσματα!

bb

ΚΥΚΛΟΙ ΥΠΟΙΚ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ 3,5% ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ

Δεν υπάρχει συμφωνία καμία συμφωνία με τους δανειστές για πρωτόγεννη πλεονάσματα 3,5% για 10 χρόνια, ξεκαθαρίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, μετά την κίνηση της Νέας Δημοκρατίας, να καταθέσει στην βουλή κείμενο σύμφωνα με το οποίο, υποστηρίζει ότι η χώρα έχει δεσμευθεί για εξαιρετικά υψηλά πλεονάσματα για μια 10ετία!

Οι ίδιες πηγές, τονίζουν ότι «η Κυβέρνηση ποτέ δεν έχει αποδεχθεί πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για 10 χρόνια μετά τη λήξη του προγράμματος», ενώ για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «η ΝΔ, για άλλη μια φορά, διαστρεβλώνοντας κατάφωρα την πραγματικότητα, προσπαθεί να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό καταθέτοντας κείμενα που ουδεμία σχέση έχουν με ό,τι έχει υπογράψει η σημερινή κυβέρνηση».

Το κείμενο που κατέθεσε η ΝΔ στη Βουλή, «αποτελεί Έκθεση Συμμόρφωσης (Compliance Report) της Κομισιόν, όπου πράγματι αναφέρει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%. Υπάρχει, όμως, και άλλη Έκθεση Συμμόρφωσης, αυτή του ΔΝΤ, που αναφέρει πρωτογενή πλεονάσματα 1,5%!»

Αυτό που επισημαίνουν από το υπουργείο, είναι ότι τα κείμενα αυτά δεν είναι δεσμευτικά για την ελληνική κυβέρνηση. Ούτε της Κομισιόν με το 3,5%, ούτε του ΔΝΤ με το 1,5%. Γι’ αυτό και δεν υπογράφονται από την Ελληνική Κυβέρνηση, καθώς δεν αποδέχεται αυτές τις υποθέσεις για τα πλεονάσματα, διεκδικώντας μια βιώσιμη λύση για το χρέος.

Δηλαδή, η κυβέρνηση δεσμεύθηκε με την υπογραφή της «ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος του προγράμματος του ESM (3,5% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα), με την επιφύλαξη των υποχρεώσεων της Ελλάδας στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και του Δημοσιονομικού Συμφώνου» -«Greece will meet the primary surplus targets of the ESM programme (3.5% of GDP in the medium-term), without prejudice to the obligations of Greece under the SGP and the Fiscal Compact».

Τέλος οι ίδιες πηγές ασκούν σκληρή κριτική στην  ΝΔ, η οποία όπως ανέφεραν, «δεν περιορίζεται μόνο στη λαθροχειρία ψευδόμενη για το τι έχει υπογράψει η σημερινή κυβέρνηση». 

Στην ίδια έκθεση, και μάλιστα στην ίδια σελίδα, η Επιτροπή μιλά και για εναλλακτικά σενάρια με πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 2% και 1,7% μετά το τέλος του προγράμματος, κάτι που από το υπουργείο υποστηρίζουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «ξεχνά», αλλά όπως ανέφεραν «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…».

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...