Σπάνια ξανθιά ζέβρα καταγράφηκε πρώτη φορά! (ΦΩΤΟ)

bb

Σπάνια ξανθιά ζέβρα καταγράφηκε πρώτη φορά! (ΦΩΤΟ)

Μία σπάνια ξανθιά ζέβρα εντοπίστηκε στο δάσος του Εθνικού Πάρκου Serengeti από τον φωτογράφο Sergio Pitamitz, ο οποίος είχε την ευκαιρία να απαθανατίσει την ασυνήθιστη ομορφιά της.

Η ξανθιά ζέβρα, σύμφωνα με τους ειδικούς, πάσχει πιθανότατα από αλμπινισμό, μια κατάσταση που σημαίνει ότι το ζώο έχει λιγότερη μελανίνη στο δέρμα του και έτσι το χρώμα του δέρματός του είναι πιο ανοιχτό.

Ενώ ξανθές ζέβρες έχουν εντοπιστεί να ζουν προστατευμένες σε εθνικά πάρκα ή σε ζωολογικούς χώρους, είναι η πρώτη φορά που μια ζέβρα του είδους βρέθηκε στο φυσικό περιβάλλον.

Τα στοιχεία που έχουν οι επιστήμονες στα χέρια τους για τις ζέβρες που πάσχουν από αλμπινισμό είναι περιορισμένα, αλλά αυτή η φωτογραφία αποτέλεσε αφορμή ώστε να επιβεβαιωθεί από τους επιστήμονες ότι οι εν λόγω ζέβρες γίνονται αποδεκτές σε αγέλες των «κανονικών» συγγενών τους.

Αν και δεν συναντώνται με μεγάλη συχνότητα στο ζωικό βασίλειο, οι ξανθές ζέβρες δεν είναι τα μοναδικά ζώα που πάσχουν από αλμπινισμό καθώς αυτό το ξεχωριστό χαρακτηριστικό έχει τεκμηριωθεί σε διάφορα άλλα είδη, όπως οι καμηλοπαρδάλεις, οι πιγκουίνοι και τα ποντίκια.

Perierga.gr - Σπάνια ξανθιά ζέβρα καταγράφηκε για πρώτη φορά στο φυσικό περιβάλλον

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/360013-Spania-xanthia-zebra-katagrafike-proti-fora-FOTO ΚΟΣΜΟΣ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...