Στάση εργασίας, ΠΣΥ ΟΑΕΔ-τ.ΟΕΕ-τ.ΟΕΚ και ΠΟΠΟΚΠ την Τετάρτη

Πανελλαδική Στάση Εργασίας, του ΠΣΥ ΟΑΕΔ-τ.ΟΕΕ-τ.ΟΕΚ την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 από τις 12.00 μμ μέχρι τέλος του ωραρίου, με την συμμετοχή και της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΠΟΚΠ,  η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ προς όφελος του ΣΕΒ και της μεγάλης εργοδοσίας  (κατάργηση εργοδοτικών εισφορών) πριν πέντε ακριβώς χρόνια αφάνισε απ’ το χάρτη τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για λογαριασμό των ίδιων αφεντικών αρνείται την επανασύσταση των δύο Οργανισμών παρότι αποτελούσε προεκλογική  και μετεκλογική της δέσμευση. Επιχειρεί δε την πλήρη υποβάθμιση και τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων τους που μεταφέρθηκαν στον ΟΑΕΔ παρά το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα και οι παροχές αφορούν πλέον αποκλειστικά σε εισφορές των ίδιων των εργαζόμενων. Εισφορές που παρακρατούνται αυθαίρετα με σκοπό τη λεηλασία τους σύμφωνα και με σχετική διάταξη που θεσμοθετήθηκε πρόσφατα (ν. 4445/16 – αρ. 61 – παρ. 1).

Το ζήτημα της επανίδρυσης αποτελεί επείγουσα κοινωνική αναγκαιότητα και βρίσκεται  σύμφωνα και με τις αποφάσεις των συνεδρίων μας στην κορυφή του διεκδικητικού μας πλαισίου. Στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων – μελών της Ομοσπονδίας μας και  χαιρετίζουμε την αγωνιστική πρωτοβουλία του ΠΣΥ ΟΑΕΔ-τ.ΟΕΕ-τ.ΟΕΚ για την πραγματοποίηση  Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 από τις 12.00 μμ μέχρι τέλος του ωραρίου. Καλούμε  όλους τους συνδικαλιστές της ΠΟΠΟΚΠ και των πρωτοβάθμιων σωματείων να παραβρεθούν στη συγκέντρωση – διαμαρτυρία στις 12.00 μμ, Σολωμού 60 & Πατησίων.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...