Στάση εργασίας των γιατρών λόγω Μέρκελ

bb
Στάση εργασίας των γιατρών λόγω Μέρκελ
Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί, με αφορμή την επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ στη χώρα μας.
Στο μεταξύ χθες το βράδυ, κλιμάκιο της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) επισκέφτηκε το Νοσοκομείο ΚΑΤ και συνάντησε τον Διοικητή, εκπροσώπους των γιατρών και τους εφημερεύοντες Παθολόγους. Αιτία της επίσκεψης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Δημήτρη Βαρνάβα, «η ολοκληρωτική αδυναμία της Παθολογικής Κλινικής του ΚΑΤ να αναταποκριθεί στις ανάγκες εφημέρευσης και κάλυψης των 450 ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο και των εκατοντάδων ασθενών που θα προσέλθουν τη Δευτέρα που η Κλινική εφημερεύει για την κάλυψη της Αττικής».

Όπως αναφέρει ο κ.Βαρνάβας ο κανόνας 1/10 για τις προσλήψεις στο χώρο της υγείας δεν έπρεπε καν να υφίσταται. «Κατά τραγικό τρόπο όχι μόνο υφίσταται αλλά έχει μετατραπεί σε αναλογία μία πρόσληψη προς 89 αποχωρήσεις γιατρών και νοσηλευτών, οδηγώντας τα Νοσοκομεία σε πλήρη κατάρρευση» πρόσθεσε.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αντιληφθεί τις ευθύνες της «αφού ήδη θρηνούμε αδικαιολόγητους θανάτους λόγω έλλειψης γιατρών στην κάλυψη των επειγόντων, σύντομα όμως θα θρηνούμε και θανάτους νοσηλευομένων ασθενών λόγω έλλειψης εφημερευόντων», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγή: brifingnews.gr

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...