Στήνουν κάθε βράδυ το δικό τους πανηγύρι…

bb

Email αναγνώστη:

Παρακαλώ ασχοληθείτε λίγο και με το σοβαρότατο θέμα της ηχορύπανσης από τα μπαρ στην παραλία Κρυονερίου Μεσολογγίου.Επί σειρά ετών ημιπαράνομα μπαρ-club που βρίσκονται το ένα μετά το άλλο ηχορυπαίνουν ασύστολα την περιοχή.Όσοι μένουμε εκεί κοντά έχουμε αγανακτήσει! Από τις μεσημεριανές ώρες έως τις 6 το πρωί ξενυχτάμε από την εκκωφαντική μουσική που μας επιβάλουν!!

Η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο ειδικά τον Αυγουστο που μαζεύεται κόσμος και τα βράδια δεν υπάρχει στην κυριολεξία κανένα όριο και κανένα ωράριο! Απλά όλη τη νύχτα, ο τόπος σείεται από τα μπάσα και την ηλεκτρονική μουσική των μπαρ που βρίσκονται στην παραλία παραβιάζοντας οποιοδήποτε νόμο περί ηχητικών εγκαταστάσεων και ηχορύπανσης. Ειδικά τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα, είναι εντελώς αδύνατο να σταθείς ακόμα και μέσα στο ίδιο σου το σπίτι από την υπερβολική ένταση του ήχου! Μάλιστα συχνότατα διοργανώνουν, “live λαικες βραδιές” χωρίς να υπάρχει ειδικός χώρος για τέτοιες εκδηλώσεις, αυθαίρετα και στην κυριολεξία μέσα στη καρδιά της οικιστικής περιοχής! Οργιάζουν στην κυριολεξία με τέτοιες εντάσεις μουσικής που δεν μπορεί κανείς ούτε να συζητήσει σε κανονικό τόνο στη βεράντα του σπιτιού του! Μας αναγκάζουν να κλεινόμαστε μέσα στα σπίτια μας, με πόρτες και παράθυρα σφραγισμένα και τα νεύρα μας σμπαράλια από την αγανάκτηση!

Η αστυνομία όλο αυτό τον καιρό είναι εντελώς αναποτελεσματική και ανύπαρκτη.
Δοκιμάστε να καλέστε την αστυνομία 3 το βράδυ όταν τα “μπιτ” και τα μπάσα από τα ηχεία των μπαρ είναι στο μέγιστο και αφού καταγράψει την καταγγελία ο “ευγενικός” αξιωματικός θα περιμένετε επ’ αόριστον να γίνει κάτι…αφού όπως χαρακτηριστικά θα σας ενημερώσει απο το τηλέφωνο αυτο το θεωρεί πταίσμα…..Είναι πταίσμα να ενοχλούν κάποιοι γιατι ετσι αυτοί θέλουν μέχρι το πρωί κάθε βράδυ; Είναι πταίσμα να οργανώνονται μαθητικά party στα εν λόγω μαγαζιά και παράλληλα να διαφημίζουν οτι κάνουν και sexy dance show; Είναι πταίσμα να σερβίρεται κανονικότατα αλκοόλ σε ανήλικα;;;;;;;

Η αστυνομία πια ξεκάθαρα δείχνει την ανοχή της…..ΟΜΩΣ ΑΝΟΧΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ……..Απολύτως τίποτα και κανείς δεν επεμβαίνει στους εν λόγω “επιχειρηματίες” που έχουν τα “στέκια” αυτά της νύχτας γιατι η ίδια η αστυνομία τους προστατεύει απο τους πολίτες…
Συνεχίζουν την ηχορύπανση ανενόχλητοι, λες και δεν υπάρχει νόμος λες και όλα είναι έρμαια των κερδοσκοπικών ορέξεών τους και μόνο!
Η ερώτηση είναι “Αν κάποιος από τους αρμόδιους έμενε κοντά σε μια τέτοια πηγή ηχορύπανσης, θα το άφηνε έτσι;
Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά, ότι η νύχτα και τέτοιου είδους “διασκέδαση” που προσφέρουν αυτά τα μπαρ και οι ιδιοκτήτες τους, αποδίδει ιδιαίτερα υψηλά οικονομικά οφέλη…

Η προστασία του πολίτη από τον θόρυβο είναι ένα από κυριότερα δικαιώματά του. Δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ότι πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα υγείας των πολιτών, των πολιτών που πληρώνουν τα δημοτικά τους τέλη με την προϋπόθεση ότι και ο Δήμος, με την σειρά του θα προστατέψει τα δικαιώματά του.

Ο δήμος Ναυπάκτου οπου και ανήκει πια το κρυονέρι, η δημαρχία, κωφεύει επίσης επιδεικτικά στο πρόβλημα.
Ασχολείται με χίλια δυο άλλα ασήμαντα πράγματα εκτός από την ηχορύπανση των μπαρ και των νυχτερινών κέντρων!
Έχετε δει ποτέ καμιά σοβαρή προσπάθεια να αποδίδει καρπούς ως προς αυτή την κατεύθυνση;

Ας ασχοληθούν επιτέλους οι αρμόδιοι  με την κατάσταση στην περιοχή μας γιατί από τους τοπικούς παράγοντες δεν περιμένω τίποτα περισσότερο από απογοήτευση, ένοχη σιωπή και απόλυτη απραξία.

Κανονικά και αν ζούσαμε σε μια πολιτισμένη χώρα, ο δήμος θα έπρεπε να έχει κάνει πρώτος πάμπολλες νυχτερινές βόλτες μαζί με τις αστυνομικές αρχές και να μοιράσει μηνύσεις …

Ας το έκανε αυτό δύο τρεις συνεχόμενες φορές, να απειληθεί και μόνιμη αφαίρεση άδειας(για οσα έχουν αδεια) λειτουργίας αυτών των ημιπαράνομων υπαίθριων μπαρ και θα βλέπατε πως θα συνετιζόντουσαν μερικοί……..
Φρούδες ελπίδες θα πείτε και θα συμφωνήσω μαζί σας.

Έχουν το θράσος μετά και βγαίνουν κάποιοι και ζητούν την ψήφο μας… Είδωμεν.

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...