Σταθάκης: Στόχος η προσέλκυση ενεργειακών επενδύσεων

«ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΟΥ ΑΕΡΙΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ “ΔΙΑΤΡΕΧΕΙ” ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ»

Σειρά διεθνών επαφών, με στόχο την αναβάθμιση της χώρας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, πραγματοποιεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε σε Βρυξέλλες, Ρώμη και Ιερουσαλήμ, ενώ σήμερα ταξιδεύει για τη Νέα Υόρκη.

Ο Γιώργος Σταθάκης αποσκοπεί να καταστήσει την Ελλάδα ως κύριο ενεργειακό κόμβο της περιοχής και να προσελκύσει επενδύσεις σε περιβαλλοντικές και ενεργειακές υποδομές.

Οι επαφές των προηγούμενων ημερών, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατέδειξαν το έντονο ενδιαφέρον για την κατασκευή αγωγού αερίου, ο οποίος θα «διατρέχει» την Ανατολική Μεσόγειο, προσφέροντας μία άμεση δίοδο εξαγωγών των αποθεμάτων της περιοχής προς την Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, Ελλάδα, Ιταλία, Ισραήλ και Κύπρος έχουν συμφωνήσει να δημιουργήσουν μία ομάδα εργασίας, με αντικείμενο την πρόοδο του σχεδίου.

Το επόμενο χρονικό διάστημα μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει και συνάντηση σε επίπεδο υπουργών, με τη συμμετοχή και του αρμόδιου επίτροπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσον αφορά στην επίσκεψη στη Νέα Υόρκη, ο Γιώργος Σταθάκης θα παρουσιάσει τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στον κλάδο της ενέργειας, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Capital Link Invest in Greece», το οποίο διοργανώνεται από διεθνείς επενδυτικές τράπεζες.

Την Τρίτη, αναμένεται να βρεθεί στη Wall Street, κηρύσσοντας την έναρξη της συνεδρίασης του αμερικανικού χρηματιστηρίου.  

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...