Σταύρος Σταύρου:Που τελειώνει η νομιμότητα και που αρχίζει η ανοχή;

      Στο Ενωσιακό   γήπεδο Μεσολογγίου αγωνιζόταν οι ομάδες Ακαδημία Μεσολογγίου με την Αθλητική Ακαδημία Ναυπάκτου. Δεν αναφέρω τις λεπτομέρειες αναλυτικά λόγο ευθιξίας  και για να μην χαρακτηριστώ γραφικός , απλά  την ουσία και το βασικό αίτιο της μη έναρξης ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

Λόγο  ανθρώπινου  λάθους το έντυπο υγείας  ποδοσφαιριστών  της ακαδημίας  Ναύπακτου έφτασε  καθυστερημένα και δεν κατατέθηκε έως τις 15.00 που ήταν η έναρξη του παιχνιδιού, κρατήθηκε 10 λεπτή καθυστέρηση ως ορίζει ο Κ.Α.Π όμως με μηδενική ανοχή και ενώ ήδη με υπεράνθρωπες ενέργειες η κατάσταση ήταν εκεί 15.15΄ ταξιδεύοντας από τη Ναύπακτο, το παιχνίδι δεν  άρχισε ποτέ και το Φ.Α  έκλεισε  με συνοπτικές διαδικασίες αδικώντας μας καταφανώς.

Ρωτώ όμως ..αυτό το ποδόσφαιρο με σκοπιμότητες με μη ύπαρξη ανθρώπινου πρόσωπου πόσο μάλλον όταν αφορά παιδικές ηλικίες και αντιμετώπιση όχι ίσον προς ίσον πάει μπροστά η παραμένει δίχως ταυτότητα αναλλοίωτο να το χλευάζουν οι περισσότεροι…  Εξαντλούμε   την αυστηρότητα των κανονισμών σύμφωνα με την όρεξη μας η με γνώμονα την καταγωγή και θέση του καθενός, όταν κατά το παρελθόν έχουμε αντίστοιχα παραδείγματα και σε μεγαλύτερες κατηγορίες με συμφέροντα και βλέψεις , και με την ανοχή να είναι στα πλαίσια της λογικής και της ηθικής εδώ να είμαστε αμείλικτοι και να μην σηκώνουμε κουβέντα. Κάποιοι πρέπει να απαντήσουν  που κρύβονται πίσω από θέσεις και που ήταν άφαντοι την  συγκεκριμένη ώρα έχοντας λόγο, βέβαια δεν αποτελεί άλλοθι ότι και να πούμε  ούτε αποπροσανατολίζουμε το θέμα , μπροστά στις ευθύνες μας για το ανθρώπινο λάθος που δεν φταίει κάποιος αόρατος οπωσδήποτε, αλλά μένουμε στην ανθρώπινη πλευρά νομίζοντας πως σε τέτοια περιστατικά μετρά η ψυχή, η δύναμη και η ανθρωπιά που πιθανόν είναι επίκτητα  χαρίσματα σπάνια και δυσεύρετα στις μέρες μας .

Ομάδα με παιδιά ηλικίας 15, 16, 17, χρονών που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο δεν διαπαιδαγωγούνται από τέτοια φαινόμενα και αποφάσεις, μόνο απωθούνται και σιχαίνονται το χώρο όσες προσπάθειες και αν κάνουμε εμείς καθημερινά. Αν στο Γ΄ Τοπικό ερασιτεχνικό δεν υπάρχει ανοχή για λίγα λεπτά της ώρας ώστε να γίνει ένα παιχνίδι που όλη την εβδομάδα αγωνιούν να παίξουν οι μικροί μας παίκτες  και  αντιμετωπίζεται με πρακτικές άλλων νοοτροπιών εντελώς αντίθετες με την εξέλιξη  του αθλήματος, που σίγουρα αυτή η ανοχή δεν επιφέρει ούτε παραπέμπει σε θανατική ποινή ούτε σε δίκη αν δείξεις  κατανόηση , μάλλον πρέπει να πάψουμε να ασχολούμαστε, υπάρχει πρόβλημα.  Καταδικάζεται ένα σωματείο αρωγός του ποδοσφαίρου που η επαναδραστηριοποίηση του  μετά δυο χρόνια έχει σκοπό να διδάξει και γαλουχήσει πρώτα  ανθρώπινους χαρακτήρες με ήθος και ύστερα ποδοσφαιριστές όπως έχει ξανακάνει στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία γνωστή στους ασχολούμενους στην ευρύτερη περιοχή.  Εξαντλήστε αλλού τις ανησυχίες σας και όχι σε παιδιά που θέλουν το παιχνίδι να είναι για αυτούς διέξοδος στην ζωή τους διασκέδαση και σιωπηρά τρόπος ζωής τους αποφεύγοντας άλλους εύκολους και επικίνδυνους διεξόδους που καθημερινά βλέπουμε  με  όχι ποθημένα και καταστάσεις με άλλες συνέπειες. Πραγματικά αδειάζεις με τέτοια γεγονότα έχοντας μια ολόκληρη ζωή στα γήπεδα και αναζητάς στο μυαλό σου σκέψεις αν πρέπει να λυπάσαι τελικά, βλέποντας κωμικοτραγικά πράγματα. Παραπέμπω στην κοινή γνώμη αυτούς που αποφασίζουν με αυτούς τους τρόπους , μαζί με αυτούς που κρύφτηκαν και δεν συναίνεσαν στην τέλεση του αγώνα μη μπαίνοντας στη λογική της ανοχής με γνώμονα την αυστηρότητα  την ήττα μας στα χαρτιά. Εμείς επενδύουμε στο καθρέφτη του γηπέδου και του ευ αγωνίζεστε , δεχόμενοι όλα τα αποτελέσματα γνωρίζοντας τους κανόνες των παιχνιδιών  και αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα όποιο και αν είναι .Διδάσκουμε στα παιδιά μας την ηθική , με συγκεκριμένη φιλοσοφία στο χώρο και νοοτροπία με στόχους και όραμα . Η πραγματικότητα είναι ζωντανή, έχουμε πίστη και δύναμη και θα συνεχίσουμε  πηγαίνοντας πάντα μπροστά. Βέβαια θα περιμένουμε μάλλον πολύ ακόμη για την άνθηση στο χώρο η οποία αργεί , δυστυχώς σκοντάφτει σε ανθρώπους που εξαντλούν την αυστηρότητα τους στον τύπο και όχι στην ουσία.

 

Υ.Σ    Πάντα  είμαστε υπέρ της τήρησης των κανονισμών και στην πράξη δουλεύουμε με τέτοιες αρχές. Στην έως τώρα πορεία μου σαν ποδοσφαιριστής αλλά και σαν προπονητής έχω ανεχτεί πολλά – ανθρώπινα  λάθη – που μερικά έχουν στοιχίσει στην εκάστοτε  ομάδα μου και ρωτώ για 5΄ ;;;

 

Σταύρος  Σταύρου

Προπονητής  Αθλητικής  Ακαδημίας Ναυπάκτου



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...