Στα επόμενα χέρια οι ελπίδες των καπνοπαραγωγών

kapnosΤις ελπίδες τους στις επόμενες κοπές, στα τρίτα και τέταρτα χέρια καπνού Κατερίνης, για καλύτερες τιμές εναποθέτουν πλέον οι καπνοπαραγωγοί της Πιερίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Καπνικού Συνεταιρισμού Κονταριώτισσα Πιερίας.

Οι καλλιεργητές καπνού της ευρύτερης περιοχής εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τη στάση των μεταποιητών, οι οποίοι –όπως λένε- δεν ανταποκρίθηκαν ούτε στις υποσχέσεις τους ούτε και στις προσδοκίες των παραγωγών, δεδομένου ότι δεν κράτησαν το λόγο τους για βελτίωση των τιμών.

Αναλυτικότερα, η επιστολή του Αγροτικού Καπνικού Συνεταιρισμού Κονταριώτισσα Πιερίας (ΠΕΣΚΟ), έχει ως εξής:

«Οι παραδόσεις καπνών Κατερίνης στους μεταποιητές για την εσοδεία 2013 ξεκίνησαν. Τα συμπεράσματα που βγαίνουν με τις πρώτες παραδόσεις των καπνών δεν είναι τα αναμενόμενα. Συγκεκριμένα, οι υποσχέσεις των εμπόρων πριν τη σύναψη των συμβολαίων για καλύτερες τιμές δεν ανταποκρίνονται ως τώρα στα λεγόμενά τους.

Οι τιμές είναι μακριά από τις προσδοκίες των παραγωγών, που στηρίχτηκαν στις υποσχέσεις των μεταποιητών, επενδύοντας στην καλλιέργεια του καπνού, καλλιεργώντας περισσότερα στρέμματα, ενώ σήμερα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποσχέσεις τους.

Ευελπιστούμε και επιφυλασώμεθα σαν ΠΕΣΚΟ ότι κατά τη δεύτερη παραλαβή, που θα αφορά τα τρίτα και τέταρτα χέρια καπνού Κατερίνης, οι μεταποιητές θα ανταποκριθούν τόσο στις υποσχέσεις τους όσο και στις προσδοκίες των παραγωγών.

Το γεγονός αυτό είναι βασικό προαπαιτούμενο, ώστε να παραμείνουμε στην παραγωγή των εκλεκτών καπνών Κατερίνης, όπως επίσης και να εντατικοποιήσουμε τη συγκεκριμένη καλλιέργεια.

Ευχόμαστε τα μηνύματα των παραγωγών και του συνεταιρισμού να φτάσουν στα αυτιά των εμπόρων, ώστε να αντιστραφεί το κλίμα».

 

Βρείτε εδώ ολόκληρη τη σχετική Ανακοίνωση ΠΕΣΚΟ για τις τιμές στον καπνό.doc

http://www.agronews.gr

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...