Στην Αθήνα ο Αναστασιάδης την Παρασκευή

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα αναμένεται να έχει ο Νίκος Αναστασιάδης σε μία προσπάθεια δημιουργίας αναγκαίας υποδομής από πλευράς προόδου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι τη Γενεύη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο Μιχάλης Ιγνατίου, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στην Πάφο, ο Εκπρόσωπος ερωτηθείς ανέφερε ότι «εντατικοποιείται η προετοιμασία ενόψει της συνέχισης των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη και της διάσκεψης στο Κυπριακό», προσθέτοντας ότι «αυτή τη βδομάδα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση προετοιμασίας με την ομάδα συμβούλων του διαπραγματευτή και την Παρασκευή θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών».

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ακόμη ότι αυτή τη βδομάδα «αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνάντηση σε επίπεδο τεχνοκρατών από το ελληνικό και το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου, ανάμεσα σε άλλα, θα συζητηθεί και το Κυπριακό. Άρα», πρόσθεσε, «βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη συγκυρία, επαναλαμβάνω, ενόψει της συνέχισης των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη και της διάσκεψης για το Κυπριακό. Εκείνο που έχει σημασία, εκεί που επικεντρώνεται η δική μας προσπάθεια είναι στο να δημιουργηθεί η αναγκαία υποδομή από πλευράς προόδου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι τη Γενεύη, καθώς επίσης στο να υπάρξει και η αναγκαία συζήτηση στο θέμα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων, κάτι που θα διευκολύνει το να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στη Γενεύη, ευελπιστώντας ότι με όλα αυτά τα δεδομένα, αν δημιουργηθούν, θα είμαστε πιο κοντά στο στόχο για μια θετική κατάληξη στην Ελβετία».

Ερωτηθείς για τη συνάντηση των τεχνοκρατών των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ανάμεσα σε άλλα έχει στόχο να προετοιμάσει τη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου. Μια τέτοια συνάντηση πριν τη Γενεύη δεν αναμένεται φυσικά να δώσει λύση στο θέμα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων, αλλά, σίγουρα, αν όλοι επιθυμούν να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στη Γενεύη, μια τέτοια συνάντηση θα είναι υποβοηθητική προς αυτή την κατεύθυνση».

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...