bb

Στην εκπομπή «το Μαξίμου ακούει;» με το Νίκο Νικολόπουλο αναδείχθηκαν «καυτά» θέματα και σκάνδαλα

Μια πλειάδα «εκρηκτικών» θεμάτων και σκανδάλων περιελάμβανε το μενού της εκπομπής «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;», που συντροφεύει πλέον το τηλεοπτικό κοινό κάθε Κυριακή βράδυ στη συχνότητα του KONTRA CHANNEL, με παρουσιαστή τον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητο βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο.

Στη χθεσινοβράδυνη δεύτερη εκπομπή της σεζόν, αίσθηση προκάλεσαν οι προκλητικές αυξήσεις, που έδωσαν στους… εαυτούς τους τα μεγαλοστελέχη της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Τράπεζας, εν μέσω κρίσης.

Είναι οι ίδιοι τραπεζίτες, που έχουν δανείσει μεγαλοεπιχειρηματίες του τόπου μας, νταβαντζήδες των ΜΜΕ και τα παλαιά κόμματα με πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια, άνευ διασφαλίσεων και αποκαλύφθηκε το ύψος των ζημιών που υπέστη το Δημόσιο, δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι, οι οποίοι πλήρωσαν το μάρμαρο.

Αναφορά, εξ άλλου, έγινε στο περίεργο και «κατευθυνόμενο» σορτάρισμα των μετοχών των τραπεζών και στην κλιμακούμενη κόντρα της Κυβέρνησης με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή την «απουσία και τη σιωπή» του κεντρικού τραπεζίτη για τους κλυδωνισμούς του τραπεζικού συστήματος που εποπτεύει, αλλά και για την εμμονή του στην περικοπή των συντάξεων και την αναγκαιότητα πιστοληπτικής γραμμής.

Οι προσκεκλημένοι της εκπομπής, με τεκμηριωμένο τρόπο κατέδειξαν τις κακουργηματικού χαρακτήρα ποινικές ευθύνες των Τραπεζιτών και αξίωσαν από την Κυβέρνηση «να τελειώνει» τα λαμόγια και τους αποτυχημένους τραπεζίτες, που έχουν «θαλασσοπνίξει» τον κόσμο κι έχουν το θράσος να ζητούν μία ακόμη κεφαλαιακή ενίσχυση από το Δημόσιο, πολλών δις ευρώ.

Ο Νίκος Νικολόπουλος μάλιστα επέμεινε πως δεν χρειάζεται να «φαγωθεί το μαξιλάρι ασφαλείας», ούτε νέες κρατικές ενισχύσεις, υπό την μορφή ανακεφαλαιοποιήσεων και εγγυήσεων και προειδοποίησε ότι αυτό θα στείλει το spread στον ουρανό και, αν η σημερινή ή η αυριανή κυβέρνηση χρειαστούν δανεικά, επειδή οι αγορές θα ζητούν ξανά διψήφια επιτόκια, θα είναι πλέον αναπόφευκτο το 4ο μνημόνιο.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής έγινε ξεχωριστή στοχευμένη αναφορά, με αποκαλυπτικά στοιχεία για την λειτουργική ανεπάρκεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ επίσης εθίγη το καυτό ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, που παραδίδονται βορά στα κοράκια της διεθνούς τοκογλυφίας. Ήταν χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Τράπεζας ΑΤΤΙΚΗΣ  που πριν λίγες μέρες πώλησε πακέτο «κόκκινων» δανείων ύψους 1.300.000 αντί 70 εκατ. ευρώ…

Ακόμα αναδείχθηκε το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ΟΣΕ, που βρίσκεται σε δικαστική εκκρεμότητα επί 14 ολόκληρα χρόνια! Πρόκειται για το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΡΓΟ του Προαστιακού Σιδηροδρόμου (ΣΚΑ-Τρείς Γέφυρες-Αθήνα-Πειραιάς), που ο ΟΣΕ ανέθεσε, ουσιαστικά με απευθείας ανάθεση, στις 26 Απριλίου 2005 σε κοινοπραξία των «εθνικών εργολάβων» (Siemens AG-ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ-ΤΕΡΝΑ Α.Ε.) με τίμημα 160 εκατ. ευρώ και ακόμα δεν ολοκληρώθυηκε. Επαξίως λοιπόν μετά από ολόκληρα 14 χρόνια διεκδικεί χωρίς αντίπαλο βραβείο διαπλοκής, υπερβάσεων, κατασπατάλησης εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, αλλά και δικαστικής βραδυπορίας.

Επιπροσθέτως, στην εκπομπή αποκαλύφθηκε ότι δρουν και βασιλεύουν στη χώρα ακόμα νέα και παλαιά παραδικαστικά και ιατροδικαστικά κυκλώματα και τέλος μέσα από ένα εύγλωτο βίντεο παρουσιάσθηκε η δημοσιογραφική επιτυχία του ρεπόρτερ Παναγιώτη Ρηγόπουλου, όπου κατεδείχθησαν οι σκανδαλώδεις αυθαιρεσίες και παρανομίες της βίλας του κομμουνιστή δημάρχου της Πάτρας Κώστα Πελετίδη. Τέλος επεδείχθη το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας, όπου αναγράφονται όλες οι παρανομίες!

Μετά ταύτα δεν μπορεί κανείς πια να ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε, δηλαδή, ο Δήμαρχος τι αγόραζε και μάλιστα έναντι 270.000 ευρώ.  Δυστυχώς ο κ. Πελετίδης δεν έκανε τίποτα για να μην είναι έκθετος. Κρύβεται πίσω από την ασυλία που νομίζει ότι του προσφέρει το ΚΚΕ. Αντιθέτως, ο πανύψηλος μαντρότοιχος της βίλας του στην παραλία των Αραχωβιτίκων παραπέμπει στη τραγωδία με τους 99 νεκρούς στο Μάτι!

Aποσπάσματα της εκπομπής

Το ΥΠ.ΟΙΚ. «καίει» τον Δήμαρχο  της Πάτρας για την καταπάτηση της παραλίας

 Σε “αναστολή” – όχι διάλυση- η Πολιτική Άνοιξη του Σαμαρά, γιατί έχει απλήρωτα δάνεια;

Έπαιρναν 792.000€ τον χρόνο και ζητούσαν αυξήσεις αυτοί που έδωσαν τα θαλασσοδάνεια…

 Ποιοι ζητούν ακόμα και σήμερα νέο μνημόνιο; Το Μαξίμου Ακούει;

 Σκοπιανό: Πως το 90% του 35% δηλαδή το 28% των Σκοπιανών έγινε η «συντριπτική πλειοψηφία»

Ενώ διαπιστώθηκε ότι επί 26 χρόνια οι Εργολάβοι Δημ.Έργων έκλεβαν δις.€ έως σήμερα, ουδείς συνελήφθη

Έθαψαν για 14 χρόνια το μέγα σκάνδαλο στον Ολυμπιακό σιδηρόδρομο

Το πόρισμα των εισαγγελέων Διαφθοράς «εξατομικεύει» ευθύνες για  στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ

 

Το όλον της εκπομπής μπορείτε να δείτε

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/344130-Sten-ekpompe-to-Maximoy-akoyei-me-to-Niko-Nikolopoylo-anadeichthekan-kayta-themata-kai-skandala ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...