Στη δημοσιότητα το Μητρώο Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης (Βίντεο&Εικόνες)

Στη δημοσιότητα το Μητρώο Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης (Βίντεο&Εικόνες)

Στη δημοσιότητα το Μητρώο Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης (Βίντεο&Εικόνες)

Ν. Παππάς: Σε ιστοσελίδες με ονοματεπώνυμα η κρατική διαφήμιση

Στην ανάρτηση  των στοιχείων των πιστοποιημένων διαδικτυακών μέσων, που έχουν εγγραφεί και αποτελούν μέλη του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, προχώρησε το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Ως τώρα έχει ολοκληρωθεί η πιστοποίηση 231 διαδικτυακών μέσων ενώ η ενημέρωση της λίστας θα είναι διαρκής, καθώς η εγγραφή νέων μελών συνεχίζεται.

5785678568

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, τόνισε: «Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα το οποίο διασφαλίζει ότι η κρατική διαφήμιση θα πηγαίνει σε ιστοσελίδες με ονοματεπώνυμα. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα προς τη διαφάνεια και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έχει αγκαλιαστεί ήδη από την διαδικτυακή κοινότητα στην Ελλάδα».

Στόχος του Υπουργείου είναι η περαιτέρω προώθηση της πρωτοβουλίας, ώστε να ολοκληρωθεί η ρύθμιση ενός άναρχου τοπίου, με γκρίζες διαδικτυακές ζώνες, εκβιασμούς, ιστοτόπους ανύπαρκτης επισκεψιμότητας, τα οποία απολάμβαναν δυσθεώρητα κονδύλια κρατικής διαφήμισης, κ.λπ.

Στην ίδια κατεύθυνση, το Υπουργείο θεσπίζει το σήμα πιστοποίησης μέλους του Μητρώου, που θα φέρει σε εμφανές σημείο της αρχικής του σελίδας κάθε εγγεγραμμένο διαδικτυακό μέσο, ώστε να γνωρίζουν οι –υπόχρεοι ενημέρωσης για την κατανομή της κρατικής διαφήμισης- Φορείς ποια από τα μέσα δικαιούνται μέρος των διαφημιστικών κονδυλίων.

4567457

Μεταξύ άλλων, στα προνόμια των μελών του Μητρώου συγκαταλέγονται:
–    Το δικαίωμα πρόσβασης στην κρατική διαφήμιση, μέσω της εφαρμογής της νομοθεσίας για την κατανομή της.
–    Η δωρεάν παροχή Υπηρεσίας Εντοπισμού Λογοκλοπής, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (Ο.Σ.Δ.Ε.Λ).
–    Η συνεργασία στα ερευνητικά, εκπαιδευτικά και λοιπά προγράμματα του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων (Ε.Κ.Ο.Μ.Ε.).
–    Η διαπίστευση δημοσιογράφων.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση, όπου βρίσκεται αναρτημένη η λίστα των πιστοποιημένων μελών του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, είναι η ακόλουθη: emedia.media.gov.gr.

 

 

546346

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/279824-Ste-demosioteta-to-Metroo-Diadiktyakon-Meson-Enemeroses-Binteo-Eikones ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...