Στη διάθεση του πρωθυπουργού η παραίτηση Γιάννη Σγουρού για τα σκουπίδια

bb
Στη διάθεση του πρωθυπουργού η παραίτηση Γιάννη Σγουρού για τα σκουπίδια
Επικαλούμενος τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, ο Περιφερειάρχης Γ. Σγουρός, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού.
Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Σγουρός, η παραίτησή του “είναι στα χέρια του πρωθυπουργού”.

Επιπρόσθετα καλεί “την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό να αναλάβει άμεση πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων”, ενώ ζητά από την κυβέρνηση “να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τα προβλήματα”, “να βγει να αναμετρηθεί μαζί τους και να τα επιλύσει”.

Πρέπει να σημειωθεί πως πρόσφατα η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης των τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική. Πρόκειται για τα τεύχη της πρώτης φάσης του διαγωνισμού, που θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Η συμφωνία αφορά την επεξεργασία 1,35 εκατ. τόνων απορριμμάτων ετησίως και στον ανάδοχο (ή τους αναδόχους) θα εκχωρηθούν για 27 χρόνια τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των εργοστασίων.

Κατά της προκήρυξης για την κατασκευή των εργοστασίων έχουν μέχρι στιγμής υποβάλλει προσφυγές ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Φυλής Σ. Σάββας και ο πρώην δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού.

Επίσης, τη Δευτέρα δημοσιοποιήθηκε δριμεία ανοικτή επιστολή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, στην οποία απάντησε ο κ. Σγουρός.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγή: brifingnews.gr

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...