Με βάση το διάταγμα που υπέγραψε ο Βούλγαρος Πρόεδρος
Στις 26 Μαρτίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες βουλευτικές στη Βουλγαρία, με βάση το διάταγμα που υπέγραψε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ρούμεν Ράντεφ.
Με το ίδιο διάταγμα ορίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ογκνιάν Γκερτζίκοφ, καθηγητή εμπορικού δικαίου και πρόεδρο της Βουλής στο διάστημα 2001 – 2005 επί κυβερνήσεως Συμεών Σαξομπουρκόσκι, ενώ στη θέση του υπουργού Εξωτερικών τοποθετείται ο νυν πρέσβης της Βουλγαρίας στη Γερμανία, Ράντι Ναϊντένοφ.
Η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές, λόγω της παραίτησης της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως θα παραιτηθεί, εφόσον δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας η προτεινόμενη από το κόμμα του GERB υποψήφια.
Μετά την ανάδειξη νικητή, από τον κάλπη, του υποψήφιου του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ρούμεν Ράντεφ, ο Μπόικο Μπορίσοφ και η κυβέρνησή του υπέβαλαν παραίτηση, όπως είχε δηλώσει ο Βούλγαρος ηγέτης.
Πάντως, δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις επικείμενες εκλογές, δείχνουν ελαφρά υπεροχή του κόμματος του Μπόικο Μπορίσοφ έναντι των Σοσιαλιστών.
Πηγή: