Στο αρχείο η υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών που είχαν συλληφθεί στον Έβρο

Στο αρχείο η υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών που είχαν συλληφθεί στον Έβρο

Στο αρχείο έχει τεθεί από ελληνικής πλευρά η υπόθεση του Δημήτρη Κούκλατζη και του Άγγελου Μητρετώδη , των δύο στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τους Τούρκους στον Έβρο, τον Μάρτιο του 2018 και έμειναν ως τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς στις τουρκικές φυλακές. 

 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας 

 

 Η ερώτηση αφορούσε τα αποτελέσματα της ΕΔΕ για το περιστατικό, το αν υπήρξαν ποινικά ή πειθαρχικά παραπτώματα ή άλλου είδους διοικητικές ευθύνες και σε ποιους αποδόθηκαν και τέλος, αν επιβλήθηκαν ποινές ή άλλου είδους κυρώσεις και σε ποιους.

 

Η απάντηση του κ. Αποστολάκη:

 

«Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Βασίλειος Κικίλιας με θέμα «Αποτελέσματα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το περιστατικό σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο» σας γνωρίζω ότι η υπόθεση έχει διερευνηθεί ως προς την ποινική της αξιολόγηση από την αρμόδια Στρατιωτική Εισαγγελία και έχει τεθεί στο αρχείο.

 

Σχετικά με τη διενεργηθείσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) αξιολογήθηκε συνολικά και ανελήφθησαν οι δέουσες ενέργειες, πλην όμως ο φάκελος έχει διαβάθμιση απορρήτου και για τον λόγο αυτόν τα στοιχεία του δεν κοινοποιούνται δια του κοινοβουλευτικού ».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/356434-Sto-archeio-e-ypothese-ton-Ellenon-stratiotikon-poy-eichan-syllephthei-ston-Ebro ΚΟΙΝΩΝΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...