Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί σήμερα (22/3) στο Βελιγράδι όπου θα έχει συνάντηση με τον Σέρβο πρόεδρο, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τρίτη (21/3) ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και ο Σέρβος πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα μεταβεί σήμερα (22/3) στο Βελιγράδι.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα πραγματοποιήσει σήμερα ανωτέρω επίσκεψη, όπου θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Σέρβο Πρόεδρο.

Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στο Βελιγράδι , (σε συνέχεια και της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει στην Πρίστινα -12.03.23) εντάσσεται στο πλαίσιο της ενεργούς υποστήριξης από την Ελλάδα, της Ευρωπαϊκής Πρότασης για την ομαλοποίηση των σχέσεων Βελιγραδίου – Πρίστινας, μετά και από τη συμφωνία η οποία επετεύχθη στην Οχρίδα (18.03.23).

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, δεν θα συναντηθεί με τον Σέρβο ομόλογό του, Ίβιτσα Ντάντσιτς, καθώς ο τελευταίος θα βρίσκεται σε ταξίδι εκτός Σερβίας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...