Στο Ισραήλ η Χίλαρι Κλίντον

Στο Ισραήλ η Χίλαρι Κλίντον

Συνομιλίες για την πολιτική κατάσταση στην Αίγυπτο, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή θα έχει σήμερα στο Ισραήλ η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Προηγήθηκε επίσκεψή της στην Αίγπτου όπου το Σάββατο είχε συνομιλίες με τον νέο πρόεδρο Μοχάμεντ Μούρσι, πρώην μέλος των Αδελφών Μουσουλμάνων, ο οποίος την διαβεβαίωσε ότι η χώρα θα σεβαστεί τις διεθνείς συνθήκες.

Η πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ τον περασμένο χρόνο έχει εγείρει ερωτήματα μεταξύ των Ισραηλινών για το κατά πόσο η Αίγυπτος, η πρώτη αραβική χώρα που έχει συνάψει ειρήνη με το Ισραήλ, θα τηρήσει την ειρηνευτική συνθήκη υπό τη νέα ισλαμιστική ηγεσία.

«Στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών της θα είναι οι εντυπώσεις της και η αξιολόγηση των τελευταίων δύο ημερών παραμονής της στην Αίγυπτο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος που διατήρησε την ανωνυμία του.

«Δεν υπάρχει αλλαγή (ως προς την δέσμευση της Αιγύπτου για την τήρηση της ειρηνευτικής συμφωνίας) και κατά την κρίση μου δεν θα υπάρξει και στο άμεσο μέλλον», είπε από την πλευρά του στο ισραηλινό ραδιόφωνο ο Ντάνι Αγιαλόν, ισραηλινός υφυπουργός Εξωτερικών.

Η Κλίντον είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον υπουργό Αμυνας Εχούντ Μπάρακ, τον υπουργό Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν και τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες. Θα συναντηθεί επίσης με τον παλαιστίνιο πρωθυπουργό Σαλάμ Φαγιάντ αλλά όχι και με τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς τον οποίο συνάντησε στις 6 Ιουλίου στο Παρίσι.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...