Το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής έγινε η πρώτη αναφορά για ύποπτο κρούσμα ηπατίτιδας σε παιδί στην Ελλάδα. Συναγερμός έχει σημάνει και στη χώρα μας μετά τα αυξημένα κρούσματα παιδικής ηπατίτιδας σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένας παιδίατρος έχει επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ κάνοντας λόγο για ένα παιδί με ύποπτα συμπτώματα. Αυτή τη στιγμή το παιδί ελέγχεται ώστε να διαπιστωθεί αν η ηπατίτιδα είναι ένα από τα γνωστά στελέχη ή αν πρόκειται για το ύποπτο στέλεχος όπου κανείς δεν γνωρίζει πως προκαλείται. 

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, ανέφερε πως σύντομα ενδέχεται να δούμε κρούσμα της ηπατίτιδας που «χτυπά» τα παιδιά και στην Ελλάδα.

«Πιθανόν να δούμε κρούσμα σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά και στη χώρα μας. Δεν έχουμε ακόμα», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

Συγκεκριμένα, «δεν υπάρχει κρούσμα ακόμα στην Ελλάδα αλλά μπορεί πολύ σύντομα να τον δούμε κι εδώ», είπε ακόμη ο ίδιος, ενώ ερωτηθείς αν λόγω της ετοιμότητας που υπάρχει είναι πιθανόν να υπάρχουν ήδη και στη χώρα μας, υπογράμμισε: «Υπάρχει αρκετά μεγάλη περίπτωση να τον δούμε κι εδώ. Υπάρχουν κρούσματα και στην Ισπανία αυτή τη στιγμή».

Ο κ. Ζαούτης πρόσθεσε ότι τα περισσότερα παιδιά έχουν ήπια συμπτώματα, όπως γαστρεντερίτιδα, ναυτία, εμετός και διάρροια, ενώ κάλεσε σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία Παίδων της χώρας, να υποδεχτούν και να αντιμετωπίσουν πιθανά κρούσματα.

Τα εργαστήρια του ΕΟΔΥ, επίσης, είναι σε ετοιμότητα να εξετάζουν δείγματα πιθανών κρουσμάτων για την ανίχνευση του αδενοϊού ή άλλων ιών που προκαλούν τέτοια συμπτώματα, επισήμανε.

Με πληροφορίες απo iatropedia



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...