Στις εργασίες του ετήσιου Περιφερειακού Συνεδρίου Ανάπτυξης RGC 2022, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών από την Πέμπτη 9 έως και το Σάββατο 11 Ιουνίου, έδωσε το παρών  ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γεώργιος Καπεντζώνης. Παρουσία Κυβερνητικών και Ευρωπαίων αξιωματούχων συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα, ενώ ο Δήμαρχος  Δωρίδος προσκλήθηκε και συμμετείχε σε δύο συνεδρίες.

Η πρώτη, η οποία συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πλήθους παρευρισκόμενων, αφορούσε στην αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων για την μετάβαση από τις «έξυπνες» στις «ευφυείς» πόλεις. Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, οι Δήμαρχοι  Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, Χίου κ. Σταμάτης Καρμαντζης,  καθώς επίσης ο κ. Michael Donaldson, Επίτροπος της Βαρκελώνης για την Ψηφιακή Καινοτομία, την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και ο κ. Αντώνης Χαζίρης, Συγκοινωνιολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η δεύτερη αφορούσε στις προκλήσεις σχετικά με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και εστίαση μελλοντικά σε ένα περιβάλλον κυκλικής οικονομίας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δημοπράτηση εντός του επόμενου 20ημέρου νέων Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη (ανατ. Τομέας), Χαλκίδα, Λαμία, Βόλο και Λάρισα. Ο Δήμαρχος Δωρίδος, κ. Γεώργιος Καπεντζώνης, με την ιδιότητα του Προέδρου του Δικτύου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ελλάδος (Δίκτυο ΦΟΣΔΑ), μεταξύ άλλων κατά την τοποθέτησή του, επιβεβαίωσε ότι τα έργα υποδομών προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γρ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος (ΥΠΕΝ), κ. Μανώλης Γραφάκος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Δικτύου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μιχάλης Γεράνης και ο Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...